Østfold flyttebyrå

 • 11 millioner husstander fikk plutselig ny strømleverandør

11 millioner husstander fikk plutselig ny strømleverandør

De store strømleverandørene i Spania har sendt ut et brev som har skapt en viss undring hos mange.

MADRID

Strømleverandører som Iberdrola, Endesa, Naturgy og andre informerer i brevet om navneskiftet, som hver enkelt av dem har gjort, skriver Las Provincias. 

Dette gjør strømselskapene etter pålegg fra det spanske konkurransetilsynet, Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC). 

Navneendringen gjelder for de 11.068.072 husstandene, som har kontrakt på den regulerte tariffen PVPC (Precio de Venta al Pequeño Consumidor) og de utgjør 41,7 prosent av strømmarkedet. 

I motsetning til hva som er tilfellet i det frie strømmarkedet der det er mer enn 200 selskaper som tilbyr strøm, kan kun de seks selskapene som er autorisert til det, tilby PVPC.

For konsumentene er det et problem at samme selskap tilbyr ikke-regulerte tariffer under samme navn og med samme logo. De tilbyr gjerne pakker med faste priser. 

Konkurransetilsynet mener dette kan forvirre og påla i fjor selskapene å endre navn slik at konsumentene enkelt kunne identifisere leverandør og hva slags strømmarked de inngikk kontrakt i. 

Naturgy var først ute med sin navneendring og deres PVPC-selskap heter Comercializadora Regulada (Grupo Naturgy). 

Etterhvert har også de fem andre selskapene gjort det samme. I tilfellet Iberdrola, er navnet Comercializadora de Último Recurso (Curenergía). Endesa har skiftet til  Energía XXI, EDP sitt nye navn er BASER, Viesgo-Repsol heter nå Régsiti og CHC, Comercializador de Referencia.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no