Østfold flyttebyrå

 • Alt klappet og klart for Spansk-Norske Dager Siegmund Watty ser frem til årets utgave av Spansk-Norske Dager. Her er han sammen med Montserrat Gisbert, en av kunstnerne som deltar under dagene.

Alt klappet og klart for Spansk-Norske Dager

Sist uke kom Siegmund Watty fra Norge for å forsikre seg om at alle detaljer er på plass for årets utgave av den populære begivenheten.

ALFAZ DEL PI

Vikingposten møter en glad Watty på en kafé i byens sentrum. Han har med seg en av kunstnerne som skal delta, og selvfølgelig programmet. 

– Nå ligger alt klart for den store åpningskvelden, stråler pianisten. Det er mye spennende på plakaten i år. Fredag 18. oktober åpner vi begivenheten med en konsert hvor unge klassiske musikere fra Spania og Norge deltar. Det er snakk om sangerinnen Annika Synnøve Beinnes, fiolinisten Ormar Aarvik og pianisten Luis Cabello. Jeg skal for øvrig også være med å spille piano på konserten. 

Samme kveld blir det utstillingsåpning med kunstverk av Montserrat Gisbert, Alejandro Pérez Aparicio og Ragnar Balazs Varga. 

– Dette er forresten Montserrat, smiler Watty, og peker på den unge kunstneren ved siden av seg. 

– Hun er en veldig dyktig og er en kjent illustratør, som jeg tror vil overraske mange. 

Den spanske kvinnen setter opp et stort smil.

– Jeg ser veldig frem til dette og vil gjøre mitt beste for å legge igjen et inntrykk i folk gjennom kunsten min. Mennesket og dets indre prosesser langs veien som vi kaller livet står i fokus i min kunstverden. 

– Jeg tror vi har fått satt sammen en god kunstnergruppe, legger Watty til. Ragnar er en meget dyktig fotograf, og stiller ut ti bilder med Altea og Spania som tema. Alejandro er fra Benidorm, men bor i dag i Villajoyosa, jeg tror at også han vil gjøre et stort inntrykk på publikum med sine bilder. Både konserten og utstillingen er gratis.

Søndag blir det konsert med unge norske og spanske prisvinnere, mandag er det gladjazz med gruppen Gyldenløwe Brygge fra Drammen og tirsdag er det duket for bokbad med forfatterne Toril Brekke og Kirsti Baggethun.

Onsdag blir det et show hvor musikk og maleri blir sammensmeltet på Restaurant El Jardin på Foya Blanca, hvor Jhon Fredy ”Bustos” maler flere bilder live mens den populære Duo Intermezzo står for musikken. 

– Jeg tror også at vinsmaking på Den Norske Klubben vil bli en suksess. Man vil kunne smake på viner fra seks av Alicantes ledende vinprodusenter, opplyser Watty. 

Uken avsluttes fredag 25. oktober med konsert av selveste Jørn Hoel. 

– Her anbefaler jeg folk å få tak i billetter på forhånd. Jeg tror det vil bli nokså fullt i salen på Casa de Cultura den kvelden. Billetter kan kjøpes på Den Norske Klubben, Casa de Cultura og Kirkesenteret i Albir for å nevne noen, avslutter pianisten. 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Dårlig velkomst for turistene

Gjengrodde gater, avfall, hull i asfaltene flere steder, ugress i kommunens parker og mangel på politi. Velkommen til Orihuela Costa!

Reise

Bolig

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no