Østfold flyttebyrå

 • Amerikanske eksperter skal finne løsninger etter oversvømmelsene

Amerikanske eksperter skal finne løsninger etter oversvømmelsene

Deltar på møter om oversvømmelsene langs kysten.

ALICANTE

Regionsmyndighetene arrangerer et møte hvor også internasjonale eksperter på oversvømmelser skal delta. Målet er å finne løsninger for Vega Baja-området, som ble alvorlig berørt av uværet i september, melder Europa Press.

Planen, kalt Vega Ren-hace, er todelt. For det første skal man komme til enighet om Vega Bajas framtid, for det andre skal man finne løsninger som fremmer den økonomiske og sosiale utviklingen i området, ifølge Arcadi España, minister i regionsregjeringen i Valencia.

– Dette er en mulighet til å lage noe unikt i Valencia-regionen, noe som ikke er gjort noe sted tidligere, sa ministeren da planen ble presentert forleden. Han sa videre at det er viktig å komme til enighet gjennom dialog, blant annet med møter hvor alle interessenter deltar. Han vil at såvel offentlige administrasjoner som sivilsamfunnet deltar for å kartlegge behov og miljøproblemer i regionen.

På møtet 11. desember deltar både nasjonale og internasjonale eksperter. Blant andre kommer leder for programmet Strategic Adaptations for future environment (SAFE) i delstaten Louisiana, Liz Williams, og avdelingsdirektør  i New York, Louise Yang. 

Så langt  har regjeringen i Valencia bevilget 93,3 millioner euro etter DANA i september.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no