Østfold flyttebyrå

 • Asiatisk veps nærmer seg middelhavsområdet

Asiatisk veps nærmer seg middelhavsområdet

Eksperter med advarsel. 

COSTA BLANCA

Asiatisk veps har inntatt deler av det nordlige Spania. De asiatiske vepsene er store og hissige, og kan ødelegge en vanlig bikube i løpet av få minutter.

De seneste dagene har det oppstått tilløp til panikk i Galicia etter at tre personer har dødd av vepsestikk, skriver La Opinion.

Foreløpig har vepsen funnet seg godt tilrette i nord i Spania på grunn av regn og temperert klima. Eksperter advarer imidlertid om at det kun er et tidsspørsmål før denne vepsen også dukker opp langs Middelhavet og dermed også langs Costa Blanca.

Når det gjelder de tre dødsfallene, var alle ofrene allergiske.

– Hvert år dør det noen på grunn av en reaksjon på vepsestikk, enten vepsen er asiatisk eller vanlig. Problemet er at man vet ikke om man er allergisk eller ikke før man er blitt stukket, og den asiatiske er dobbelt så stor som en vanlig veps og har mer gift, sier Santos Roja, entomolog ved universitetet i Alicante. 

Rojo sier at det er birøktere som har mest å frykte fra den asiatiske vepsen. Han sier at denne typen veps har spesialisert seg på å angripe bikuber. Den asiatiske vepsen er ikke mer aggressiv enn vanlig veps. Om man støter på et eksemplar bør man forholde seg rolig.

– Trekk deg unna, stille og rolig, du skal ikke drepe den. Veps er sosiale og om de føler fare avgir de feromoner som varsler de andre, sier Santos Rojo.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no