Østfold flyttebyrå

 • – Burde fått greenfee på blå resept Arne Hosøy er ny leder i Skandinavisk Golf.
 • – Burde fått greenfee på blå resept
  Det var mange glade vinnere etter slagkonkurransen på Torre Pacheco.

– Burde fått greenfee på blå resept

Nyvalgt leder i Skandinavisk Golf, Arne Hosøy, mener golfsporten avhjelper helsevesenet i Norge så mye at man burde få greenfee på blå resept.

LA MANGA

Arne Hosøy er nyvalgt leder i Skandinavisk Golf. Klubben holder til på La Manga, men har også medlemmer fra f.eks Torrevieja. Per i dag er det 260 betalende medlemmer.

Høstsesongen startet midten av september, og klubbmesterskapet med festmiddag dagen etter, ble avviklet 25. oktober. 40 deltakere på New Sierra (maks antall.) Uken etter var det klart for den årlige høstturen, som denne gangen gikk til La Finca, cirka 75 minutters kjøretur fra La Manga.  

– Et veldig fint golfanlegg og hotell med spa for dem som foretrakk det. Banen var kanskje litt krevende, men det ble et flott opphold, sier Arne Hosøy.

– Men greenfee på blå resept?
– Ja, jeg mener det i fullt alvor, sier Hosøy og utdyper. Aldersmessig ligger våre medlemmer på mellom 60-80 år. På denne tiden av året er ikke denne gruppen hjemme og brekker lårhals og plager helsevesenet på den måten. Det avhjelper helsevesenet betydelig. Videre er det slått fast at den som driver med golfsporten forlenger livet med fem år. En dag på golfbanen tar gjerne fem timer. Det betyr frisk luft og mosjon.

Sett denne? Fortviler over bilutleiernes siste triks

– Golfen bidrar til høyere livskvalitet og et lengre og sunnere liv, slår Arne Hosøy fast.
Sesongen i Skandinavisk Golf er delt opp i to, med start 15/1 - 15/4, og fra 15/9 - 15/12. 
Klubben hadde 10-års jubileum i fjor. Ved oppstarten i 2008 hadde man «base» ute ved Veneziola på La Manga. Den banen ble for noen år siden stengt. Nå treffes man på Torre Pacheco hver tirsdag klokken 11. Og med innlagt konkurranse en gang i måneden. Golftreff på stor bane er 1-2 ganger i måneden. 

– Det er en hard kjerne på ca 60 personer som spiller regelmessig, sier Hosøy. Klubben drives på den måten at det er medlemmenes ønsker som skal prioriteres. Det viktigste er å arrangere turneringer, og få gode priser på greenfeen.

– I golfen er det ikke forskjell på kong Salomo og Jørgen Hattemaker. Alle deltar på like vilkår. På golfbanen er du deg selv, og det er bare deg selv som avgjør resultatet, sier Arne Hosøy. 

Klubben har egen nettside (skandinaviskgolf.com) og facebookgruppe. Det koster 25 euro i året å være medlem.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no