Østfold flyttebyrå

 • Bygger om og utvider på Alicante-flyplassen

Bygger om og utvider på Alicante-flyplassen

Mye nytt på El Altet.

EL ALTET

Fra 1. juli skal arbeidene med avgangshallen på flyplassen Alicante-Elche være ferdig. Det nye og utvidede området vil være på 1300 kvadratmeter og vil øke kapasiteten med 25 prosent, skriver Informacion.

Totalt 24 nye automatiske dører vil gjøre det mulig å håndtere over 4500 passasjerer i timen nå som det også er installert maskiner som scanner passasjerenes boardingkort. Det vil og bli en dør eksklusivt for familier med barn og en for personer med redusert mobilitet.

En annen nyhet som sikkert tas godt i mot av de reisende er at området ved ankomst er utvidet. Det er laget ny adkomstvei slik at passasjerene får inntil 150 meter kortere vei for å hente bagasjen.

Det er også installert en ny gangvei ut til fly med kapasitet på 300 passasjerer. Totalt har Aena investert sju millioner euro i arbeidene som startet i februar. 

I ankomsthallen er allerede Lavazza kafeteria på plass, Costa Coffee ved boarding, og British Eat (sunn mat) har åpnet i ombordstigningsområdet. I løpet av få dager åpner den spanske franchisen Santa Gloria og en sportsbar som får en terrasse med utsikt til flyene, i tillegg kommer en isbar.

Aena forventer at flyplassen Alicante-Elche skal ta i mot 12 millioner passasjerer på sju måneder mellom april og oktober. Antallet programmerte flyvninger er økt med 7,8 prosent  til totalt 68.000 avganger og ankomster.

Marseille, Oporto, Casablanca, Nador og Oviedo er byer som nå har forbindelse til Alicante for første gang. Det opplyses også at Brexit har ikke påvirket flyplassen negativt. Storbritannia er fortsatt det største markedet, med en kapasitet på 4,6 millioner seter i høysesongen, det er 9,1 prosent flere enn i fjor. 

Også innenlands økes kapasiteten denne sommeren med 11,6 prosent til 1,3 millioner seter. Størst økning i kapasiteten er det i forbindelsene til Frankrike, den øker med 34,1 prosent til i overkant 450.000 passasjerer.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no