Østfold flyttebyrå

 • De fem vakreste kyst-landsbyene i Valencia-regionen Peníscola kan by på hele 15 viker og strender. Maten her får også mer enn godkjent.
 • De fem vakreste kyst-landsbyene i Valencia-regionen
  Altea får skryt for sin koselige bebyggelse og sjarmerende hvite hus.

De fem vakreste kyst-landsbyene i Valencia-regionen

Har gjort sitt valg.

 

VALENCIA/COSTA BLANCA

I Valencia-regionen er det et stort antall landsbyer langs kysten og mange av dem kan by på natur og opplevelser utenom det vanlige, i tillegg til gastronomien i regionen. Avisen Levante har plukket ut fem av de vakreste landsbyene.

Nord for Castelló finner vi Peníscola som kan vise til 15 strender og viker. I tillegg til Middelhavet kan landsbyen også by på andre naturopplevelser, som Serra d’Irta og Marjal de Peníscola. Det anbefales også å prøve maten, særlig skal sjømat og risretter være verd å teste ut.

Jávea eller Xàbia, som landsbyen heter på valenciansk, ligger i  Marina Alta i Alicante-provinsen. Her finner vi noen av de vakreste nes og viker i hele regionen. Strender som Granadella og L'Arenal regnes som perler, og i tillegg finnes flere jomfruelige små strender og viker som er lite besøkt. Langs kysten av Jávea er det rikelig med klipper og utsiktspunkt, som for eksempel Els Molins og Punta del Castell, hvor man kan nyte den fantastiske utsikten.

Altea er en kystlandsby med mye sjarm. Gatene ned mot Middelhavet er flankert av hvite hus og gjør turen rundt i byen til en vakker opplevelse. Gode strender med blå flagg er en selvfølge. Det er også muligheter med utflukter til de gamle «eremitt-rutene» eller til utkikkspunktene Portal Viejo og Santa Bárbara.

Gandia er ifølge oversikten en av de store turistattraksjonene i Valencia-regionen. Kontrasten mellom strender og natteliv gjør denne kystbyen til et «must» å besøke, skriver Levante. Her kan man også finne utrolige monumenter, som for eksempel Palacio Ducal og Castillo de Bairén. Når du er i Gandia er også maten verd å oppdage. Du kan for eksempel prøve Fideuà de Gandia, en rett som kombinerer det beste av typiske produkter fra Valencia-regionen.

Benicàssim er kjent for mer enn sine strender. Her har familiene til den valencianske borgerskapet etterlatt store, vakre villaer i en stil som minner om Cantabria. Her arrangeres også viktige musikkfestivaler som Festival Internacional de Benicàssim (FIB)  og Rototom, som sammen med strendene,  det nærliggende naturområdet  naturen i Desert de les Palmes gjør Benicàssim til det perfekte stedet å nyte sommermånedene.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no