Østfold flyttebyrå

 • Dette er årets handelsbedrift her i Torrevieja José Vicente Torregrosa Ballester tok over bakeriet etter sine foreldre i 2017. Han er tredje generasjon som tar den lille bedriften videre.
 • Dette er årets handelsbedrift her i Torrevieja
  Bakeriet ligger i Calle Ntra. Sra. de Monserrate 6. Ikke langt fra del Cura-stranden.

Dette er årets handelsbedrift her i Torrevieja

I 62 år har «Confitería Torregrosa» forsynt Torrevieja med søtsaker, kaker og sine spesialiteter.

TORREVIEJA

Nå har det lille bakeriet, som på folkemunne kalles Camarroja, fått prisen som årets handelsbedrift 2019 i Torrevieja.

– Det var en vanskelig avgjørelse fordi det er mange som fortjener en slik anerkjennelse, sa byråd Manuela Osuna da hun avslørte hvem som var vinner av Premio Comerciante del Año 2019.

Valget denne gang falt på en familiebedrift som nå drives av tredje generasjon. Nåværende driver, José Vicente Torregrosa Ballester, sønn av Pepe og Elena, tok over i januar 2017. Han er vokst opp i lokalene og vil ta vare på tradisjonene og føre dem videre.

– Jeg tok over og åpnet igjen etter at vi måtte holde stengt en tre måneders periode da pappa var syk, forteller José Vicente Torregrosa Ballester. Og dette har vært mitt andre hjem, så det var naturlig for meg å drive bakeriet videre.

– Vi har vanskelig for å slippe taket helt og er innom bakeriet begge to både tidt og ofte, sier mamma Elena til Vikingposten.

Da «Confitería Torregrosa» åpnet i 1956 var de den eneste i området. Med sin beliggenhet midt i sentrum er det mange både fastboende og besøkende som daglig besøker familiebedriften. Stedet er spesielt kjent for sin «pastel de carne». 

– Nå ligger det kaféer og spisesteder overalt, men vi holder på tradisjonene våre og baker akkurat som vi gjorde da vi åpnet for over 60 år siden. De maskinelle bakverkene ser kanskje bra ut, men vi benytter ikke konserveringsmiddel og alt er baket samme dag, sier Torregrosa Ballester.

– Vi har mange stamgjester og alle sier vi absolutt ikke må stenge. Det er motiverende og gjør at jeg synes det er morsomt å gå på jobb, selv om det er lange dager og slitsomt, sier José Vicente Torregrosa Ballester.

– Vi er selvsagt stolte av prisen, som jeg tror vi får overlevert av kommunen i mai.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no