Østfold flyttebyrå

 • Dette er de høyeste trafikkbøtene i Spania 

Dette er de høyeste trafikkbøtene i Spania 

Aller dyrest er det å forsøke å lure radaren - her er oversikten.

MADRID

Bøtenivået i Spania er kanskje lavere enn hva man er vant med i Norge, men også her kan det koste å bryte trafikkreglene. Avisen Las Provincias har laget en oversikt over noen av de høyeste bøtene.

Det finnes mange apparater hvis funksjon er å sette ut fartsmålere. Om du skulle bli tatt med et slikt apparat, kan boten bli på 6000 euro, som er den høyeste av trafikkbøtene. I tillegg mister man seks poeng på førerkortet, det siste gjelder spanske førerkort.

Kjører du uten gyldig forsikring kan boten bli på 1500 euro og bilen må parkeres en måned. Om bilen er parkert når du blir tatt, er boten på 800 euro.

Alkohol og bilkjøring er ingen god kombinasjon. Blir du tatt med mer enn det dobbelte av det tillatte, om du har blitt tatt for å kjøre i alkoholpåvirket tilstand tidligere eller nekter å gjennomføre alkotesten, kan boten bli 1000 euro og tap av seks poeng på førerkortet. Det samme gjelder om en sjåfør tester positivt på narkotika

Om du kjører for fort kan boten bli på inntil 600 euro og tap av seks poeng for førerkortet. For å få en slik reaksjon må du ha kjørt over 101 km/t i 50-sonen, over 171 km/t der hvor fartsgrensen er 100 og over 190 km/t på motorveier med 120 som øvre grense.

Om du sluntrer unna pålegg fra ITV etter en kontroll og fortsetter å kjøre, kan det koste 500 euro. 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no