Østfold flyttebyrå

 • Dette synes spanjolene om 17. mai-feiringen vår Laura Alvarez og Toni Devesa synes det er flott at nordmenn feirer Norges nasjonaldag i Alfaz del Pi.

Dette synes spanjolene om 17. mai-feiringen vår

Hvert år kommer den samme diskusjonen tilbake rundt feiringen av Norges nasjonaldag på Costa Blanca.

ALFAZ DEL PI

Mange nordmenn mener det er flott å kunne feire dagen også i Spania, mens andre synes det hele er litt flaut. Vi spurte et par spanjoler om hva de har å si om saken. 

17. mai nærmer seg med raske skritt, og forberedelsene til den store dagen er i full gang. Samtidig fylles de forskjellige Facebook-sidene for nordmenn på Costa Blanca med diskusjoner og kommentarer om hvorvidt nordmenn i det hele tatt burde få lov til å feire nasjonaldagen på Costa Blanca. Mange hevder at spanjolene ikke liker det, men skal man tro Laura Alvarez og Toni Devesa stemmer ikke dette med realiteten.

– Vi har bodd i Alfaz sentrum i mange år og har sett på feiringen like mange ganger, sier Alvarez. Jeg kan trygt si at spanjoler flest her i byen er enige med meg når jeg sier at dette er et artig innslag i bybildet. Det er jo morsomt å se hvordan andre nasjonaliteter feirer nasjonaldagen sin, og jeg må si at nordmenn gjør det skikkelig. Jeg elsker draktene de har på seg, og alle flaggene. Det er ikke alltid jeg går ut på gaten og ser på, men prøver å få det med meg så ofte jeg kan. 

Sett denne? Slik er 17. mai-programmet i Torrevieja 

Devesa derimot har sett toget på nært hold i alle år, og er enig med Alvarez om at det er flott å se på. 

– Jeg driver et forsikringsbyrå i Alfaz sentrum ikke langt fra der toget går, og jeg følger alltid med. Mange av de som går i toget er mine kunder, og det er ekstra gøy. Jeg hilser på og vinker til alle. Jeg blir glad av å se på toget, det er så fargerikt og det er flott å se hvor stolte nordmenn er av landet sitt og sine tradisjoner på tross av at de har gjort Spania til sitt nye hjem.

Alvarez kan ikke skjønne at noen synes det er feil av nordmenn å feire nasjonaldagen sin i Spania.

– Jeg har aldri hørt noen klage på dette i Alfaz, sier hun. Byen består av så mange forskjellige nasjonaliteter som har gjort Alfaz til sitt hjem. De bruker alle servicer på samme måte som vi spanjoler gjør, så hvorfor skulle de da ikke få bruke byen til å feire forskjellige begivenheter i likhet med oss? Og man må ikke glemme at det er mye takket være nordmenn at Alfaz har utviklet seg i riktig retning og kan tilby mange tjenester andre landsbyer ikke har råd til. Og på den norske nasjonaldagen legges det igjen ekstra mye penger i butikker og på restauranter til stor glede for det lokale næringslivet. Det er det ingen grunn til å klage på.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no