Østfold flyttebyrå

 • En av fire boliger er uten forsikring

En av fire boliger er uten forsikring

Nærmere en halv million boliger i Valencia-regionen mangler forsikring.

VALENCIA/COSTA BLANCA

Det utgjør 24,8 prosent av alle boligene i de tre provinsene Alicante, Valencia og Castellon, og er noe under landsgjennomsnittet, melder Europa Press.

Det er nettstedet Rastreator som har utført analysen, som også viser at over 355.000 personer i regionen, 11,7 prosent av befolkningen, har måttet utbedre skader for egen regning, fordi boligen ikke hadde forsikring. 

Hver time rykker forsikringselskaper ut til 800 uhell i spanske hjem. De fleste tilfellene gjelder vannskader, hvert 15. sekund blir det registrert en vannskade. Deretter følger ødelagte vindu, skader på elektriske anlegg og tyveri. 
De fleste tilfellene av tyveri skjer om sommeren, med august som den måneden med flest innbrudd i boliger.

Ansvarlig for forsikringer på nettstedet Rastreator.com, Itzal Arbide, sier at det kan bi dyrt å ikke ha forsikring. 7,5 prosent av alle spurte i en undersøkelse i Valencia-regionen sa at de angret på at de ikke hadde forsikring eller at den ikke var god nok.

I motsetning til i mange andre land er det ikke obligatorisk å ha en boligforsikring i Spania, men om man har lån på boligen stiller det seg annerledes. Det er påkrevet med brannforsikring og vanligvis vil eieren utvide forsikringen fordi bankene da gir bedre betingelser på lånet.

Christian Lindal og hans firma Lindal Assuranse er agent for både IF og Europeiske forsikring på Costa Blanca. Han er ikke overrasket over statistikken.

– Dette tallet overrasker meg egentlig ikke. Det er mange som er selvassurandører - noen selvvalgt, andre hvor man ikke er klar over at forsikringen ikke har blitt betalt. Selv på bilforsikring, hvor det er obligatorisk å ha forsikring, er det mange som kjører uforsikret. Da kan det svi på pungen om uhellet er ute. Ikke minst om andre kommer til skade. På husforsikring er det gjerne bare deg selv det går utover. Det kan også bli veldig dyrt, sier Lindal.

Ifølge nettstedet Rastreator  koster en boligforsikring i gjennomsnitt 159,20 euro i året, selv om det finnes tilbud i markedet fra 77 euro. 

– Sjekk hva forsikringen din dekker. Beste måten å finne ut av det på er å stille spørsmål til ditt selskap som for eksempel: «Hvordan vil dere oppføre dere hvis dette eller dette skjer?» «Er det noen begrensninger på pengesum som jeg bør være klar over?»

– Hvis du ikke får svar som gir deg trygghet, så er min anbefaling at du fortsetter å lete, sier Christian Lindal. Når det gjelder priser, så er det ofte slik at du får hva du betaler for.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no