Østfold flyttebyrå

 • Endelig kom kongene! Stemningen var til å ta og føle på da De hellige tre konger endelig inntok Alfaz sentrum.
 • Endelig kom kongene!
  Oliver Sandboe Bjærkhaug synes det var topp å være med på feiringen av De hellige tre konger.
 • Endelig kom kongene!
  Disse fire godt voksne «barna» kunne fortelle at de hadde vært ekstra snille i året som gikk, og regnet med å motta mange gaver fra Kongene. Fra høyre Åse og Harald Becker og Åse og Geir Thorstensen. 
 • Endelig kom kongene!
  Denne familien hadde lenge gledet seg til å se Kongene, og syntes det hele var bare magisk.

Endelig kom kongene!

Se bilder og video fra feiringen nord og sør på Costa Blanca.

ALFAZ DEL PI/TORREVIEJA

Idet mørket begynte å legge seg over byen, dukket endelig "De hellige tre konger" opp med gaver og karameller til barna.

Gleden er stor på plassen foran Casa de Cultura, hvor alle barna venter spent på De tre hellige konger. I forkant har de vært med på teater, og de har møtt mange kjente tegneseriefigurer, som for anledningen har tatt et steg inn i virkeligheten. 

– Dette er moro, smiler Oliver Sandboe Bærkhaug, som overværer begivenheten for første gang. 

Den blide gutten er ekstra fornøyd, for han har nettopp landet i Spania.

– Jeg kom for noen dager siden, jeg var her i fjor også og året før, så jeg kommer ganske ofte. Jeg blir i hele tre måneder, og det ser jeg frem til. På denne årstiden i Norge sitter jeg bare inne, men her ligger alt til rette for at jeg kan være mye ute også. Det er første gang jeg kommer for å se på Kongene, og jeg gleder meg!

Trenger du taxi, tolk eller tannlege? Finn hjelp i vår bransjeguide

I horisonten dukker plutselig kongene opp. Alle blikkene rettes mot den eventyrlige vogna de sitter i, og ikke minst alle pakkene. Vogna blir dratt av en gammel Jeep, og noen barn spør hvor kamelene er. En politimann informerer om at reisen rundt Spania har vært lang og kamelene er slitne etter en lang dag på jobb.

– Derfor tok de en pause på stranden foran havet, hvor de i dette øyeblikk spiser en god middag, forklarer politimannen. De er jo ikke ferdig med reisen ennå, det er mange barn i Spania som ennå venter på gavene sine. 

Langs veien mot Alfaz sentrum, hvor toget skal gå gjennom, står folk på rekke og rad i håp om at de skal greie å se Kongene på nært hold. Vikingposten kommer over fire godt voksne ’barn’ som står og tripper utålmodig. Det er snakk om Geir og Åse Thorstensen, og Harald og Åse Becker.

-Nå gleder vi oss til å se Kongene, sier Harald Becker. Vi har alle fire vært veldig snille, så vi regner med at mange av gavene kommer denne veien! Det er første gang vi er med på dette og er veldig spente. Vi bor her fast på vinterhalvåret, men vi pleier å være i Norge akkurat på denne tiden og har derfor gått glipp av feiringen av De hellige tre konger.

Blikkene til de norske barna på den andre siden av gaten flakker frem og tilbake idet vogna med kongene nærmer seg. Amalie (5), Maia (5) og Felix (3) kan knapt tro sine egne øyne, og kikker stadig på foreldrene for å få en bekreftelse på det hele ikke bare er en drøm. 

– Dette er vårt første møte med Hellige tre kongers-dag i Spania og barna bare elsker det, men vi voksne synes jo også at det er gøy, sier Håvard Claussen Martinsen. 

– Ja, dette er et flott arrangement og en annerledes juletradisjon som lar oss bli bedre kjent med spansk kultur, tilføyer Unni Claussen. Barna fryder seg, og dette er noe de vil snakke om lenge. Det er flott at kommunen arrangerer dette gratis. Det ligger helt sikkert masse arbeid bak og vi setter pris på å få være med.

►Se video fra da kongene kom til Torrevieja under her: 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no