Østfold flyttebyrå

 • Får bygge 250 boliger - på én betingelse Ruinene påpuntga Prima, helt sør i Torrevieja, stammer fra det 19. århundre og ble opprinnelig bygget for å bekjempe smugling.

Får bygge 250 boliger - på én betingelse

To høyblokker med til sammen 250 leiligheter skal oppføres på Punta Prima i Torrevieja.

TORREVIEJA

Kommunen og regionsregjeringen har stilt som betingelse for utbyggingen at ruinene fra borgerkrigen i området bevares og blir åpnet for publikum 

Det har vært viktig for byregjeringen at ruinene på Punta Prima bevares for fremtiden. Kommunen har fått medhold hos regionsmyndighetene, og utbyggeren må redde restene fra borgerkrigen.

Ruinene stammer fra det 19. århundre og ble opprinnelig bygget for å bekjempe smuglingen, som var svært utbredt i Torrevieja. Dette var derfor et av de første i sitt slag som ble bygget i Spania. 

Under borgerkrigen ble anlegget tatt i bruk igjen, og tilfluktsrommet stammer fra den tiden. I tillegg til tilfluktsrommet skal også de gamle kasernene til Carabineros bevares. Carabineros var en væpnet styrke som voktet kysten og grensene. Fra 1940 ble de en del av Guardia Civil.

Nå skal utbyggeren, Gomendio, bruke 400.000 euro på å sette i stand ruinene, slik at publikum også i framtida kan få oppleve en liten del av Torreviejas og Spanias historie. 

Gomendio får bygge to høyblokker med til sammen 250 leiligheter på området som ble erklært for urbant allerede i 60-årene.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no