Østfold flyttebyrå

 • Finner inspirasjonen på Costa Blanca Morten Robert Gray tar mange turer på strandpromenaden på Punta Prima.med sin elektriske sykkel under sine hyppige Costa Blanca-besøk.

Finner inspirasjonen på Costa Blanca

Forfatter, foredragsholder og journalist Morten Robert Gray tilbringer mye tid i sin ferieleilighet på Punta Prima. – Her finner jeg inspirasjon til å skrive, sier 67-åringen.

TORREVIEJA

Helt syd i Torrevieja har nordmannen med engelsk pass funnet sin rekreasjonsplass. 

– Jeg hadde noen aksjer jeg ville kvitte meg med tilbake i 2008. Så tenkte jeg at jeg ville bruke pengene på noe både mine barn og barnebarn også kunne dra nytte og glede av. Bekjente tipset meg om Costa Blanca og etter første tur ble kjøp av en leilighet her på Punta Prima. Jeg har ikke angret et sekund, forteller Gray. 

Med norsk mor og engelsk far er han engelsk statsborger, men han flyttet med familien til Kalbakken i Oslo på 50-tallet.

Den kreative ordkunstneren benytter sin leilighet i Torrevieja fem-seks ganger i året.

– Jeg tror det er mange med meg som trenger forandring i omgivelsene når man skriver. Her finner jeg nye vinkler og inspirasjon. Ja, jeg trives fryktelig godt her, sier Grey mens han myser utover Middelhavet. Infrastruktur og kommunikasjonsmulighetene er blitt bare bedre og bedre med årene jeg har vært her. Med min elektriske sykkel kommer jeg meg også enkelt rundt i nærområdet.

Morten Robert Gray har syv bøker på samvittigheten, til nå. Tre av disse er barnebøker.

– Det startet med at jeg alltid har fortalt små selvkomponerte historier for barna mine, hvorpå jeg ble anbefalt å skrive de ned. Og så ballet det på seg og nå er tre bøker for barn ute på markedet.

Barneboka, «Kua som ville bli farlig», er små historier for barn i alderen 6-12 år.

– Den består av 39 korte gøyale dyrehistorier som tar cirka fire minutter å lese. Bak i boka finner man et register over alle dyrene man leser om. Det er grei tilleggsinformasjon for barna og ypperlig for barn som ikke helt har bestemt seg for å sove, sier 67-åringen med et smil. Tilbakemeldingene har vært gode og boka har solgt bra i norsk målestokk.

Boka er illustrert av Per Vie.

– Selv om jeg har nådd pensjonsalderen har jeg ikke pensjonert meg - enda. Jeg har fortsatt mange planer. Og jeg vil fortsette å bruke Costa Blanca som «tilfluktsted» for å lade batteriene og finne inspirasjon for flere bøker og tekster fremover.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no