Østfold flyttebyrå

 • Forbereder sykehusene på corona-viruset Lege Modesto Maestre Muñiz.

Forbereder sykehusene på corona-viruset

Helsemyndighetene forbereder sykehusene i Alicante på mulige tilfeller av coronaviruset. Protokollen inkluderer tiltak som er like de man brukte under ebolaepidemien.

ALICANTE

Helsemyndighetene i regionen har instruert sykehusene i Alicante hvordan de skal opptre om det oppdages smitte av coronaviruset, skriver La Opinion.

Helsedepartementet i regionen har gitt akuttmottakene instruksjoner om hva de skal gjøre om det ankommer en pasient de mistenker kan være smittet av det kinesiske coronaviruset. Protokollen for slike tilfeller inkluderer tiltak for å beskytte helsepersonell, lik dem man brukte under ebola-epidemien. Det inkluderer bruken av vanntette drakter og spesielle beskyttelsesbriller.

Disse tiltakene settes i verk om det ankommer en pasient med feber og luftveisproblemer og som har vært i Wuhan-området de seneste 14 dagene eller vært i kontakt med en som er bekreftet smittet av viruset, også det de seneste to ukene.

Ved mistanke om Coronavirus, blir det tatt prøver av blod og luftveissekresjoner, som sendes til Madrid for analyser.

Ifølge den norsktalende spanske legen i Torrevieja, Modesto Maestre Muñiz, er coronaviruset like smittsom som en vanlig forkjølelse, og den utløser ofte lungebetennelse.

– Dette viruset er veldig smittsomt og dødeligheten er også mye høyere enn et «vanlig» influensavirus da det utvikler lungebetennelse. Av 12 millioner mennesker som blir smittet av influensaviruset hvert år i Spania, dør cirka 450 personer. Dette viruset har en dødelighet på hele tre prosent. Det er ganske så mye høyere, sier Maestre Muñiz.

– Men når det er sagt så vil en vaksine nok være klar innen neste år. Klarer man å kontrollere dette i Kina og det ikke sprer seg til resten av verden, vil ikke dette utvikle seg til et større problem enn det allerede er. Samtidig er det viktig å legge til at de som er utsatt er eldre og personer som er kronisk syke allerede. Er man frisk vil ikke dette viruset oppleves som noe mer enn en forkjølelse eller en mild influensa.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no