Østfold flyttebyrå

 • Forsikringen dekker ikke ødeleggelsene på Orihuela Costa

Forsikringen dekker ikke ødeleggelsene på Orihuela Costa

De åtte boligene kan ikke repareres og bør rives.

ORIHUELA COSTA

Det er fortsatt uvisst hva som var årsaken til at de åtte boligene i calle Limón på Orihuela Costa fikk alvorlige skader for en måned siden. Boligene utgjør en sikkerhetsrisiko i urbanisasjonen og bør rives, skriver Informacion.

Selv om årsakene ikke er klarlagt, blir ikke skadene dekket av den forsikringen som urbanisasjonen har med sitt forsikringsselskap. Boligene ble bygd for 22 år siden og dermed holdes ikke arkitekter eller utbygger ansvarlig for det som nå har skjedd. 

Ifølge administrator for urbanisasjonen Antonio Felices er eierne i urbanisasjonen, i alt 134, villige til å ta regningen. Dette kan komme til å koste 60.000 euro. Men dette vil ikke bli gjort før arkitekten som urbanisasjonen har engasjert og kommunens teknikere kommer med en rapport om årsakene. 

Prioriteten nå er å avklare hvordan man skal gjennomføre rivingen og forsøke å få til at de beboerne, som står igjen uten noe annet en liten jordlapp, får en eller annen form for erstatning. 

Forsikringsselskapet peker på en skade i strukturen i sin rapport. En mulig årsak til denne skaden kan være at det under bygget var et «hull». Kommunen har ikke kommet med informasjon som sier noe om hva som kan ha skjedd.

Dermed er det heller ikke klart om dette er en gjentagende problem på dette området og om kommunen kan ha noen form for ansvar. 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no