Østfold flyttebyrå

 • Frivillige pusser opp Reuma-Sol Denne dugnadsgjengen fikk gjort mye under sitt to ukers opphold på Reuma-Sol. Fra venstre, Arne Kvernenes, Frank Fluvåg, Paul Alfredsen, Johannes Hjelintveit, Leidulf Stålesen og Gunvald Thomas Ytreland.
 • Frivillige pusser opp Reuma-Sol
  Gunvald Thomas Ytreland syntes det var kjekt å kunne bruke noe av fritiden sin til å hjelpe til med å vedlikeholde det populære ferie- og behandlingssenteret.
 • Frivillige pusser opp Reuma-Sol
  Leidulf Stålesen er leder for gruppen, og var med og pusset opp Reuma-Sol for første gang i 2010.

Frivillige pusser opp Reuma-Sol

Dugnadsgjengen fra Folkets Gave jobbet i et strekk i to uker og ga senteret en real oppløfting.

ALFAZ DEL PI

Det er ikke første gang Folkets Gave sender folk til ferie- og behandlingssenteret for å pusse opp. Første gang var i 2010.  
– Jeg var med den gangen også, sier Leidulf Stålesen til Vikingposten da den møter opp på senteret.

– Vi hjelper til med vedlikehold av utstyr og bygningsmasse, fortsetter han. Det var mye som trengtes å gjøre i 2010, og vi malte opp for eksempel alle gangveiene her på senteret. Men det er ikke så rent lite som står på listen vår i år også. 

Mange måneder før dugnadsgjengen kommer på plass, har de flere møter hvor de planlegger turen og alt som skal gjøres under oppholdet på Reuma-Sol.

– Vi er hele tiden i kontakt med senteret, som sender oss lister og bilder av ting som må fikses, og vi setter opp en plan slik at vi får utnyttet tiden maksimalt og gjort så mye som mulig.

Gruppen har jobbet hardt i to uker, og har med blant annet både rørlegger og elektriker.

– Vi har malt dører og vinduer overalt, og vi har hvitmalt alle rommene i hele seks leiligheter. Det er mye som trengs å gjøres her, men vi rekker ikke alt på to uker uansett hvor mye vi jobber.

Arbeidsdagen har vært fra klokken 09.00 til klokken 17.00 hver dag, med en lunsjpause midt på dagen. Men gjengen har tatt fri i helgene, og har brukt tiden til å se seg litt rundt i området.

– Denne gangen har noen av oss med kona, opplyser Stålesen. Damene har hjulpet til litt, men har stort sett vært på ferie. Forrige dag dro vi sammen til Benidorm, hvor det var fiesta. Det var jo spennende. 

Det blir nok ikke siste gang gruppen er på Reuma-Sol og jobber.

– Vi synes dette er en fin måte å koble av i hverdagen på. Vi er jo alle pensjonister og har veldig god tid. Det er fint å føle seg nyttig, og kunne bruke sine ferdigheter til å hjelpe til når man har anledning til det. Dessuten har vi en fin kjemi mellom oss, og har det veldig gøy sammen mens vi jobber.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no