Østfold flyttebyrå

 • Frykter konsekvensene av krisen i lavprisselskapene 

Frykter konsekvensene av krisen i lavprisselskapene 

Krisen i Norwegian, endringene i Ryanair og konkursen i det tyske flyselskapet Germania har fått alarmen til å gå i spansk turistindustri.

MADRID

Hoteller og reisebyråer advarer om at stenging av baser og kutt i rutetilbudet, som selskapene har varslet, er til stor bekymring og kan gå ut over sommersesongen, melder Abc.

Bekymringene kommer etter Norwegian for noen uker siden varslet at de vil stenge basene på Gran Canaria, Tenerife og Palma de Mallorca.

De vil også kutte i rutetilbudet på disse flyplassene. Avgjørelsen har skapt konflikt med ansatte ved basene, som krever at Norwegian redegjør om hvorfor basene stenges. Piloter i selskapet, som er organisert i Sindicato Español de Pilotos de Líneas Aéreas (Sepla) og USO, har truet med streik i denne måneden.

Ryanair tapte 20 millioner euro i tredje kvartal i fjor og kutter nå antallet fly på sine baser på Gran Canaria og Lanzarote. Også det irske lavprisselskapet har problemer med de ansatte, og det utelukkes ikke aksjoner senere i vinter.

Problemene for de to lavprisselskapene er alvorlige for Spania. I 2018 var Ryanair det mest brukte flyselskapet i Spania for åttende år på rad. Særlig er Balearene og Kanariøyene utsatt, for de er i stor grad avhengig av lavprisselskapene for å tiltrekke seg utenlandske turister.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no