Østfold flyttebyrå

 • Håper skandinavene snart er på plass igjen  Tom og Mona Wergeland har formidlet boliger på Costa Calida i mer enn 15 år.
 • Håper skandinavene snart er på plass igjen 
  Luis Aragon er daglig leder ved Mediterranean Houses på La Florida. Alle de fast ansatte er permittert inntil videre.

Håper skandinavene snart er på plass igjen 

Tøff tid for boligselgere.

COSTA BLANCA/COSTA CALIDA

Eiendomsmeglerne Wergeland & Partners har ikke solgt én bolig under corona-krisen, men arbeidsledig har man ikke vært.

Corona-effekten rammer - ikke uventet - det spanske boligmarkedet. Nå finnes det tall på konsekvensene. Ifølge det spanske statistikkbyrået (INE) ble det på landsbasis solgt 34.806 boliger i mars måned. Nedgangen er på 21,1 prosent sammenlignet med februar og 18,6 prosent sammenlignet med mars måned i fjor. Sist det ble omsatt så få boliger i mars måned var i 2016. Verst nedgang opplevde Madrid med 30,8 prosent. 

Tom Wergeland i Wergeland & Partners på La Manga har formidlet boliger på Costa Calida siden 2004. Selskapet har ikke solgt én bolig under corona-pandemien de siste månedene.

Les også: Dette tror bransjen om det spanske boligmarkedet nå

– Vi er i kontakt med våre eksisterende kunder og potensielle kjøpere og forklarer at vi har det etter omstendighetene fint. Vi er her nå, og står klare til å ta dem imot når flyene begynner gå igjen. Vi har ikke gjennomført noen nye boligsalg siden verden stengte i mars, men våre prosjekt som er under oppføring er i rute, og det blir flere overtakelser i løpet av de nærmeste månedene. Vi har også igangsatt prosjekt hvor vi hjelper våre kunder å bygge sin arkitekttegnede bolig med våre dyktige samarbeidspartnere, forteller Tom Wergeland.

 – De aller fleste av våre kunder er ikke-spanjoler, og vi gleder oss til at de kan komme til Spania for å nyte vårt herlig klima, god mat og drikke, og at vi får hjelpe også dem til å finne drømmeboligen. Nå kan de forberede seg godt ved å se og lese informasjon om hva vi tilbyr, om områdene og vi kan veilede på distanse for så å kunne vise det som er perfekt for hver enkelt, så fort det lar seg gjøre.

Er det noen som er desperat etter å selge, er det kjøpers marked nå på grunn av corona-krisen?
– Nei det ser vi ikke i vårt marked, egentlig motsatt, alle våre kunder gleder seg til neste gang de kan komme til sin Spania-bolig og trygt og sikkert nyte livet i varmen. I mellomtiden tilbyr vi oppussing og utbedring for å utnytte denne tiden optimalt, og den muligheten er det mange av våre kunder som benytter seg av.

Hos Rosa Mediterranean Houses på Orihuela Costa har det ikke vært helt stille under de siste ukene.

– Jo da, vi har faktisk solgt to boliger under portforbudet, og det kommer fortsatt  bud fra kunder selv om de sitter i sine hjemland. Det er ikke lett å glemme drømmen om bolig i solfylte Spania, sier Luis Aragon. Vi har forespørsler på både mail og telefon, selv om vi har hatt hjemmekontor gjennom hele tiden dette har vart. Vi har også en del videovisninger direkte til kundene i andre land, dette fungerer bra og vi vil fortsette med det. Så har jo kundene våre noe å glede seg til neste gang de kommer, og det håper vi jo selvfølgelig at de gjør.

Det viktigste for eiendomsbransjen er naturlig nok at folk kan få lov til å reise igjen.

–  Og da skandinaver som er pensjonister og ikke merker dette økonomisk på samme måte som andre og fortsatt gjerne vil nyte solen og Spania like mye som for tre måneder siden. Jeg tror at vi må først åpne grensene før vi kan se den økonomiske virkningen av Covid-19 i turistbransjen. Men vi er forsiktig optimistiske og vi går fremover i fasene våre og stadig nye ting vi kan få lov til, sier Luis Aragon.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no