Østfold flyttebyrå

 • Her er alt du trenger å vite om påskeprosesjonene i Torrevieja

Her er alt du trenger å vite om påskeprosesjonene i Torrevieja

Påsken eller den hellige uken som den kalles i Spania, står for døren. Noe av det mest typiske med påskefeiringen her i landet er prosesjonene.

TORREVIEJA

De kan sees i spanske byer hver dag hele påskeuken og forteller om de hendelsene bibelen beskriver.

Det er forskjellige brorskap (cofradía) som bærer de store flåtene med skulpturene som fremstiller ulike scener i bibelens fortellinger om påsken.

Ikke alle bærer i en prosesjon, en nazareno (person fra Nazaret) kalles de som følger prosesjonen, gjerne med tent lys. Drakter og påkledning kan være forskjellig, men mest oppsikt vekker nok de heldekkende draktene, hvor ansiktet er skjult (capirotes). Dette har ingenting med en kjent amerikansk ekstremistorganisasjon å gjøre. Skikken stammer fra middelalderen og gjorde det mulig for synderen å bekjenne sine synder, uten å vise ansiktet. 

Palmesøndag 14. april klokken 10.30: «Palmeprosesjon», denne går fra Plaza de Oriente, calle Zoa, Caballero de Rodas og ender opp på Plaza de la Constitución.

Sett denne? De blander norske og spanske påsketradisjoner

Klokken 21.00 starter prosesjonen som er kjent som «Las Mantillas» (små håndduker), tilegnet jomfruen av håpet (Virgen de la Esperanza). Prosesjonen følger denne ruten; Plaza de Oriente, Zoa, Ramón y Cajal, Avenida de la Libertad, Paseo Vistalegre, Concepción, Ramón Gallud, Clemente Gosálvez, Caballero de Rodas og Plaza de la Constitución.

Mandag 15. april starter prosesjonen klokken 22.00, det er seks brorskap som deltar, med forskjellige åtte pasos (flåtene med skulpturer). Dette er den nest største av påskeprosesjonene i Saltbyen. Ruten er; Plaza de la Constitución, Caballero de Rodas, Patricio Pérez, Ramón Gallud, Joaquín Chapaprieta, La Paz, Azorín, Caballero de Rodas og plaza de la Constitución.

Tirsdag er det også start klokken 22.00. Her deltar de seks eldste brorskapene i Torrevieja. Ruten er ; Plaza de la Constitución, Caballero de Rodas, Patricio Pérez, Ramón Gallud, Concepción, Paseo Vistalegre, María Parodi, Caballero de Rodas og til slutt plaza de la Constitución.

Onsdag 17. april er det to prosesjoner, begge med start klokken 22.00. Den ene fra hovedkirken med følgende rute Plaza de la Constitución, Caballero de Rodas, María Parodi og plaza de la Constitución. Den store begivenheten utspiller seg i krysset mellom gatene Maria Parodi og Ramon Gallud. Her finner «El Encuentro de la vía Dolorosa» sted. Møtet på vía Dolorosa illustreres ved at Jomfruen av håpet og Jesus den falne henholdsvis kneler og reiser seg, mens orkesteret spiller Marcha Real. Deretter forenes de to prosesjonene på vei til hovedkirken og følger denne ruten: Ramón Gallud, Patricio Pérez, Campoamor, Vicente Blasco Ibáñez, Azorín, Caballero de Rodas og Plaza de la Constitución.

Nazarenere og capirotes som deltar i prosesjonene deler ikke ut godteri denne kvelden før «Møtet på vía Dolorosa» er over.

Gjør som nesten 25.000 andre - følg Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Skjærtorsdag klokken 23.00 er det prosesjon i stillhet. Solemne Procesión del Silencio går gjennom mørke Torrevieja-gater, alle næringsdrivende langs ruten har blitt oppfordret til å slå av lysreklame og lignende. En enslig tromme er det som følger prosesjonen som følger denne ruten: Plaza de la Constitución, Caballero de Rodas, Patricio Pérez, Campoamor, Turco, Gabriel Miró, Orihuela, Caballero de Rodas og Plaza de la Constitución.

Skjærtorsdag er det også prosesjon med start 00.00. Husk at vi snakker natt til fredag. Ruten: Plaza del Calvario, Santísima Trinidad, San José, María Parodi, Caballero de Rodas og plaza de la Constitución.

Klokken 20.00 på langfredag er prosesjonen tilegnet begravelsen av Kristus. 14 brorskap deltar og ruten går fra Plaza de la Constitución videre gatene Caballero de Rodas, Patricio Pérez, Ramón Gallud, Zoa, Ulpiano, Moriones, Caballero de Rodas før den ender opp igjen på Plaza de la Constitución.

Lørdag, Påskeaften, feires Kristus` seier over døden. Dette er dagen for det populære tromme-opptoget, «Tamborada». Start klokken 17.30 fra Plaza de Oriente, Moriones, Caballero de Rodas, Zoa, Ramón y Cajal, Paseo de la Libertad, Maria Parodi, Pedro Lorca, La Plaza, Canónigo Torres, Clemente Gosálvez, Vicente Blasco Ibañez, Azorín, Ramón Gallud og Plaza de la Constitución.

Søndag 1. påskedag starter to prosesjoner klokken 08.00 fra hovedkirken den ene går derfra til plaza de la Constitución, gatene Caballero de Rodas, Azorín og Fotógrafos Darblade, fram til den møter calle Concepción. Men den andre prosesjonen følger denne ruten: plaza de la Constitución, gatene Caballero de Rodas, Clemente Gosálvez og Fotógrafos Darblade fram til calle Concepción. Der gatene Fotógrafos Darblade og Concepción krysses Kristus oppstandelse med El Encuentro

2. påskedag er det feiring av nattverden. Prosesjon til ære for San Vicente Ferrer for å gi den hellige nattverden til syke og invalide.
Ruten er: Plaza de la Constitución, Caballero de Rodas, Clemente Gosálvez, Canónigo Torres, Azorín yCaballero de Rodas og Plaza de la Constitución.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no