Østfold flyttebyrå

 • Her har du 10 populære strender i Alicante-provinsen Playa de Poniente er spanjolenes favorittstrand, og her pleier det å være mindre folk enn på Levante-stranden.
 • Her har du 10 populære strender i Alicante-provinsen
  Roda-stranden i Altea er kjent for sin vakre arkitektur og avslappende atmosfære, hvor det pleier å være godt med plass.
 • Her har du 10 populære strender i Alicante-provinsen
  Hver sommer trekker hundrevis av turister daglig til Albir-stranden som i tillegg til soling og bading tilbyr gode kulinære opplevelser og shoppingmuligheter.

Her har du 10 populære strender i Alicante-provinsen

Nå som sommeren er kommet trekker folk i horder til bukter og strender, og her er det mye å velge mellom. Her har du listen over noen av de mest besøkte.

COSTA BLANCA

Cala de la Granadella i Jávea

For mange er dette den vakreste stranden i hele provinsen. Den ligger sør for Cap de la Nao, og er omgitt av et vakkert naturmiljø. Stranden tilbyr alle tjenester som  badevakt, solsenger, parasoller, kajakk og jetski. I tillegg finnes det flere restauranter og rikelig med parkeringsplasser selv om det på sommeren er nokså fullt, spesielt i helgene.

Stranden og buktene i Tabarca

En av publikums favorittsteder for å tilbringe en dag på stranden er øya Tabarca (tilgjengelig med båt fra Torrevieja og Santa Pola). Det er ingen tvil om hvorfor. Hvis vi beveger oss vekk fra hovedstranden som pleier å være pakket til randen, kan man ta en forfriskende dukkert i en av de mange usedvanlig vakre buktene hvor det pleier å være mye mindre folk.

Utvilsomt en utflukt man bør gjøre hver sommer for å tilbringe hele dagen eller en helg.

Cala El Racó i Calpe

Dette er en av de minste strendene og sikkert den hvor det er vanskeligst å finne en plass å sole seg på. Grunnen til at vi har satt den på listen er at den har en fantastisk havbunn. Den har også en marinebane. Så få på deg briller og rør, og følg ruten som er merket med informasjonspaneler for å bli bedre kjent med alt det vakre du vil finne av fauna og flora på havbunnen.

Baños de la Reina i Calpe

Denne kan oversettes til norsk som dronningens bad, som den blir kalt på grunn av sine utgravde gallerier der vannet går inn og ut, og her er det en glede å dykke for dem som liker det. 

Cala del Bol Nou i Villajoyosa

Stranden er en av de mange i denne kommunen. Det er en strand som er cirka 200 meter lang og cirka 30 meter bred. Den består for det meste av steiner, men også noe sand. Det som gjør denne stranden så attraktiv og vakker er at den er stengt av en klippe. Men Villajoyosa er kjent for sine vakre strender og vi kan også foreslå Playa del Torres, Racó del Conill, La Caleta, El Paradis og El Xarco.

Playa del Albir  

En populær strand hvor det kan være litt vanskelig å få plass midt i sommersesongen, men kommer man litt tidlig på morgenen eller sent på ettermiddagen pleier det å være godt med plass. Her har man mange muligheter til å finne på forskjellige ting mellom badingen og solingen, siden det finnes både butikker og gode restauranter bare noen få meter unna stranden. Her kan man også leie forskjellig utstyr for å praktisere vannsport. Stranden har både sand og stein.

Playa Roda i Altea 

Denne stranden ligger ligger nesten midt på strandpromenaden, og som alle strender i Altea består den av stein. Det betyr at komforten ikke er den samme som sandstrendene, men dette kan løses med en solseng eller en strandstol. Derimot er stranden mye mindre frekventert enn dem man finner på steder som Albir og Benidorm, og man kan derfor nyte en mer avslappet atmosfære. Her har man også gode shoppingmuligheter og gode restauranter bare et steinkast fra stranden. 

Cala la Almadrava i Benidorm

Denne vakre stranden er circa 100 meter lang og dannet av fin sand og stein. Den ligger ved foten av Sierra Helada, som gir den unike omgivelser og gode muligheter til å slappe ordentlig av. Det rolige og gjennomsiktige farvannet sammen med mange spennende vannlevende organismer, har gjort Almadrava-stranden til et populært sted for dykking og bading.

Playa de Levante i Benidorm

Dette er kanskje en av de mest kjente strendene i Europa. Det er en urban strand som er mer enn to kilometer lang som går mellom Punta Pinet og Punta Canfali. En fin, gylden sand dekker stranden og vannet er som regel rolig, og takket være strandens orientering er det mulig å sole seg til sent på ettermiddagen. Stranden er utstyrt med et bredt spekter av sikkerhets- og redningsutstyr, og alt man trenger for et behagelig opphold på stranden, som solsenger, dusjer, gangveier og lekemuligheter for barn. Men man må være obs på at dette er nok en av Spanias mest folksomme strender i høysesongen.

Playa de Poniente i Benidorm

Dette er den største stranden i kommunen. Den er mer enn tre kilometer lang, noe som gjør det til et ideelt sted å gå langs sjøen. Den er mye roligere enn Levante-stranden, og er favorittstranden til spanjolene. Det er en urban strand som har en annekspromenade som huser et stort antall restauranter og barer. Den har et komplett utvalg av tjenester og fritidsfasiliteter.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no