Østfold flyttebyrå

 • Her har du et utvalg av gode badeplasser   Barranc de L’Encantada.
 • Her har du et utvalg av gode badeplasser  
  Racó de Sant Bonaventura.
 • Her har du et utvalg av gode badeplasser  
  Fuentes del Algar.

Her har du et utvalg av gode badeplasser  

Etter  den lange karantenetiden søker solhungrige badegjester ut i naturen.

VALENCIA

Med mye innetid fikk folk god anledning til å savne den enkle luksusen som det å kunne være ute i det fri. Nå som det har blitt lettet på restriksjonene og folk får komme ut, søker fler en noen gang ut til badeplasser i naturen.

Den «nye normalen» etter coronaviruset sitt inntog har ført med seg restriksjoner og begrensninger i bruken av strendene. Nå ser folk etter alternative steder å kunne bade. Det merkes ved at det har blitt større pågang på små naturperler i Alicante-provinsen. Vi funnet frem noen av disse stedene, som absolutt er verdt et besøk.

«Barranc de L’Encantada» er uten tvil en av de best bevarte skattene i Alicante-provinsen. Et veldig spesielt sted som ligger i Planes kommune hvor vi finner flere «naturlige bassenger». Her kan de tøffeste dykke ned i elvens «iskalde» vann. Fossen fra klippene skaper den perfekte rammen og for de som liker å hoppe fra klipper er dette det perfekte stedet. Badeplassen er også lett tilgjengelig, da man kjører helt frem.

Like ved ligger «Toll de l’Estret», kanskje ikke så kjent og mer skjult, men stedet er spesielt vakkert og rent.

Kanskje et av de vakreste naturområdene i provinsen er Guadalest-dalen som er omgitt av vakre fjell: Ponoig, Aitana, Serrella og Aixortá med  de to attraksjonene: La Sierra Bernia på den ene siden og Puig Campana på den andre. Av de mange sjarmerende byene har den pittoreske Guadalest blitt en populær turistattraksjon. Det er en godt bevart hemmelighet at reservoaret under Guadalest er en av de vakreste og mest sjarmerende utfluktene som kan gjøres i området. En veldig enkel utflukt som er ideelt for nybegynnere, og ikke minst for å nyte seg en dukkert i denne «smaragdperlen» i Alicante. Fargene vannet gjenspeiler den blå himmelen og det grønne av vegetasjonen langs bredden.

Fuentes del Algar som ligger bare 15 kilometer fra Benidorm og tre kilometer fra Callosa d'en Sarrià. Dette er et naturområde tilpasset turisme med mye informasjon om den økologiske rikdommen på stedet. Dette området ble erklært som beskyttet våtmark i september 2002. Det kalde kildevannet forfrisker hele kroppen, og det er grønne og skyggelagte områder som er perfekte for å spise og tilbringe dagen med familie eller venner.

Spektakulære fossefall, hvor du kan ta forfriskende bad med rent og krystallklart vann, ble tidligere regnet som «en kilde til god helse». Samtidig er den gamle demningen, kanalen og de hundre år gamle grøftene fortsatt  i bruk i dag. Et anbefalt sted å tilbringe dagen med familien og å lade batteriene.

Alcoy er uten tvil et av de beste stedene i provinsen å ta en tur til for å komme unna hverdagens stress og mas. «Red Font» eller «Serra Mariola» er utrolige steder som omgir kommunen og hvor det lett å koble fra. Et sted er for eksempel «Racó de Sant Bonaventura» som ligger nøyaktig mellom de to naturparkene.

Den beste måten å få gleden av dette området er å benytte turveien. Den krever ikke for mye krefter, noe som gjør turen til et perfekt eventyr også for de minste i huset.

Gjennom turen kan du se fosser, bassenger, broer, utsiktspunkter og stoppe på rasteplasser for en lunsj. Polop-elven krysser man også flere ganger gjennom hele ruten.

Det anbefales å parkere og starte fra Batoy-området i Alcoy, etter Vía Verde mot Siete Lunas-broen. Rett etter du begynner å gå vil du krysse to tunneler, og du må ta en bred sti til høyre, som går direkte til rekreasjonsområdet «Racó de Sant Bonaventura».

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no