Østfold flyttebyrå

 • Hvem er mest utsatt for myggstikk?

Hvem er mest utsatt for myggstikk?

Dette er de viktigste årsakene til at du blir stukket.

COSTA BLANCA

Et par som sover i samme rom, i samme seng, kan ha helt forskjellig opplevelse av myggplagen. Den ene våkner uten et stikk, mens den andre knapt har sovet på grunn av alle myggstikkene. Hva er det som skjer når noen blir plaget, mens andre slipper lettere unna? 

Ifølge avisen La Opinion i Murcia er ikke årsaken «søtt blod», det er en myte. Men blodtype har noe å si, personer med blodtype 0 blir stukket dobbelt så ofte som de med blodtype A. De med blodtype B havner midt i mellom, ifølge en studie offentliggjort i Journal of Medical Entomology.

Myggen lukter blant annet de substansene som kroppen utskiller, på lang avstand. De oppdager karbondioksidet som kommer ut når vi puster og mengden CO2 varierer. Voksne puster for eksempel ut mer karbondioksid enn barn og er dermed mer utsatt for bitt om de sover i samme rom.

Også melkesyren vi skiller ut med svetten er attraktiv for myggen. Gravide og lange personer skiller ut mer melkesyre og er mer tiltrekkende for insektene. De fleste hudkremer og lotion inneholder melkesyre. Når man smører seg inn og så svetter får vi en attraktiv kjemisk cocktail med mye salt og fuktighet som gjør deg til et yndet mål for mygg. Når man har høy konsentrasjon av steroider eller kolesterol vil myggen sverme rundt deg. 

Hver enkelt person utskiller en unik kroppslukt som også avgjør hvor attraktiv en er for mygg. 

Det skal også virke tiltrekkende på myggen at man drikker alkohol, særlig øl. Ifølge en studie publisert i Journal of the American Control Association, vil en person som drikker en flaske øl være mer attraktiv enn en som ikke drikker.

Også personlig hygiene spiller en rolle. Myggen tiltrekkes for eksempel av sterk lukt fra føtter og studier viser at jo skitner kroppen er, jo mer tiltrekkes mygg. 
Bevegelse i varmen fører til at man svetter mer og man puster ut mer CO2. 

Selv fargen på klærne kan gjøre en forskjell. Myggen liker mørke fager, favorittene er rødt og svart. 

Slik at en  gravid kvinne som har smurt seg med hudkrem, kledd seg i rødt, tatt seg en øl eller to etter en svett joggetur og i tillegg har blodtype 0, vil være et riktig gourmetmåltid for myggen. 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no