Østfold flyttebyrå

 • I vinter økte temperaturen i havet langs Costa Blanca

I vinter økte temperaturen i havet langs Costa Blanca

Fører til to ting.

ALICANTE

Gjennomsnittstemperaturen i havet langs kysten av Valencia-regionen har økt med 1,2 grader i tiden mellom januar 1982 og februar 2019 på grunn av klimaendringene.

Det slås fast i en rapport fra Centro de Estudios Ambientales del Mediterráneo (CEAM), skriver Informacion.

I vinter økte havtemperaturen langs kysten i Valencia-regionen med 0,8 grader. Det er en høyere temperaturøkning enn andre steder i den europeiske delen av Middelhavet, som Adriaterhavet og Svartehavet. 

– Havet holder på varmen og den akkumuleres, det er derfor et alvorlig problem at vi nå ser en oppvarming av Middelhavet fordi det antas at varmen overføres til atmosfæren og fremmer temperaturstigningen i områdene nær kysten de neste tiårene, sier direktør for laboratoriet for klimatologi ved universitetet i Alicante, Jorge Olcina.

Temperaturstigningen i Middelhavet har to direkte klimatiske konsekvenser. Den fører til en økning i antallet tropenetter i byene på Costa Blanca og en økning i antallet intense, kortvarige stormer, som forårsaker flom i byene langs kysten.

Oppvarmingen av Middelhavet forårsaker også endringer for plante- og dyrearter. Invaderende arter av alger og fisker har allerede dukket opp fordi de nå finner temperaturforhold som er gunstige for deres utvikling.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no