Østfold flyttebyrå

 • Innfører totalforbud mot å bade her

Innfører totalforbud mot å bade her

Å svømme eller ta et gjørmebad i den rosa lagunen i Torrevieja straffes nå med bøter på inntil 600 euro. 

TORREVIEJA

Nå er det avgjort, og det blir ikke åpnet for gjørmebading i Torrevieja-lagunen.

Det kom fram da byråd Fanny Serrano tirsdag møtte pressen sammen med direktør i Parque Natural de las Lagunas de La Mata y Torrevieja, Francisco Martínez. 

– Det har blitt gjentatt ved flere anledninger at det er helt forbudt uansett omstendigheter, sa Serrano om badingen i lagunen. 

Hun sa at det er to grunner til det, den første er miljøhensyn og den andre er sikkerheten. Bading i lagunen er svært farlig på grunn av de automatiserte maskinene som brukes ved utvinning av salt. Sanksjonen for brudd på forbudet er fra 60 til 600 euro.

Når det gjelder gjørmebad har det fram til i dag vært noe mer usikkert. Man har undersøkt muligheten for en egen plass for dette og i mars 2018 sendte styret for parken en søknad til myndighetene om godkjenning.

Svaret var at «bruken av lagunen for gjørmebad vil overskride begrensningen av formål som er fastsatt, vedtatt av ministerrådet 26. oktober 2012, slik at anmodede fullmakt ikke kan gis».

Byråd Serrano ber turistmyndighetene i Valencia-regionen reagere overfor bedrifter som tilbyr gjørmebad i lagunen i sine pakketilbud, noe man har  konstatert at forekommer.  

– Vi har organiserte besøk til Las Salinas, som oppfyller alle miljømessige og bærekraftige kriterier, har alle godkjenninger, og vi ønsker å bevare og styrke dette tilbudet, sa byråden avslutningsvis. 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no