Østfold flyttebyrå

 • Jenny Jenssen skal på miniturné i Spania: - Klar som et egg Jenny Jenssen storgleder seg til å opptre for sitt norske publikum i Spania.

Jenny Jenssen skal på miniturné i Spania: - Klar som et egg

Jenny Jenssen er klar for ny turne i Spania. Denne gangen skal hun besøke Sjømannskirkene i Torrevieja, Villajoyosa og Mijas i Malaga.

COSTA BLANCA

Artisten er i fyr og flamme bare to uker før den første konserten finner sted, og gleder seg som et barn til å møte sitt norske publikum i Spania. 

– Jeg er rett og slett klar som et egg for å møte publikum og gjøre en musikalsk reise sammen med dem. Det er alltid ærefullt å få opptre i et kirkerom. Det er noe med hele settingen og akustikken. Kirker er jo blant de flotteste konsertsaler en kan tenke seg. Jeg har alltid en del kirkekonserter i Norge i førjulstida, så jeg har litt trening i konserter i kirkerommet! Forskjellen med sjømannskirker og vanlige kirker er for meg at her finner du en «bit av Norge» i utlandet.

Hun legger til:
– Dessuten er jo Sjømannskirken et fantastisk møtested. Jeg tenker på alle de frivillige som gjør en innsats der. Det er engler på jord og viktige for så mange. 

Sett denne? Derfor kutter ni av ti hoteller minibaren

Opprinnelig var det planlagt bare to konserter, i Torrevieja og i Villajoyosa, men så ble hun kontaktet av Sjømannskirken i Malaga, som lurte på om hun ikke kunne komme og opptre der også.

– De hadde hørt rykter om at jeg skulle ha Sjømannskirketurne i Spania, og hadde fulgt med på turneen jeg hadde her i fjor. Jeg har aldri vært så langt sør på fastlandet så det blir jo også gøy! Å bli litt bedre kjent med det landet jeg er blitt så glad i. Føler jo at Spania er mitt andre hjemland.

Turneen har fått tittelen «Veien hit». Her vil artisten gjenspeile sine opplevelser i livet gjennom musikken.

– Jeg har opptrådt siden jeg var tre år gammel - tenk i over 50 år! Tenk på alle opplevelsene jeg har hatt der og ikke minst musikalske forbilder som jeg har sett opp til. I tillegg er jo ikke livet for pyser. Alle opplever livet på godt og vondt. Mange av mine største opplevelser har jeg fått gjennom musikken. Vi kjenner vel alle til stemningen når en hører den melodien og kan tankemessig spole tilbake til opplevelser knyttet til den melodien. Musikk er som en nerve som pirrer kroppen. Jeg håper at mine konserter vil bli gjenkjennende for mange. At vi sammen kan mimre, le og kjenne oss igjen.

Jenssen elsker å opptre, det er på scenen hun føler at hun virkelig lever, men hun synes det er noe helt spesielt å opptre for det norske publikummet i Spania. 

– Jeg opplever nordmenn i Spania som veldig rause. På de mange opptredener jeg har gjort i Spania så har publikum tatt meg varmt imot og vært nysgjerrig på Jenny Jenssen. Jeg liker nærkontakten med publikum. Jeg liker øyekontakten, ta på folk, synge duett og ikke minst få til allsang. Opplever at det er nordmenn i Spania med på. De setter pris på å bli inkludert. Tror vakre Spania gjør noe med oss. Vi blir vel alle litt «sydlandsk» når vi er i dette landet.  

Konsertene finner sted 30. september i Minnekirken i Villajoyosa klokken 19:30, 2. oktober i Sjømannskirken i Torrevieja klokken 19:00 og 11. oktober i Sjømannskirken i Malaga klokken 19:00.

Billettsalget foregår fra kirkene og koster 25 euro per stykk.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no