Østfold flyttebyrå

 • Jens valgte å bli på Costa Blanca Jens Richard Jensen har valgt portforbud i Spania fremfor smittefare og dyr flybillett hjem til Norge.

Jens valgte å bli på Costa Blanca

...ekteparet Kvamme valgte å reise hjem til Norge. Dette var vurderingene de gjorde.

COSTA BLANCA

Da Jens Richard Jensen (60) sitt Norwegian-fly ble kansellert valgte nordlendingen å stå corona-stormen av i ferieboligen sin på Gran Alacant. Ekteparet Kvamme booket om billettene etter ønske fra familien i Norge.

Med en drøss av flykanselleringer er det mange overvintrende skandinaver som sliter med å få booket nye flybilletter slik at de kan komme seg nordover. Jens Richard Jensen skulle vært med et Norwegian-fly fra El Altet til Norge i dag, torsdag 26. mars.

– Jeg fikk tidlig beskjed om flyet mitt var kansellert. Men etter noen undersøkelser etter alternative billetter, som for øvrig har noen sinnsyke priser, har jeg valgt å bli her. Jeg opplever det ikke som noe mindre trygt å være her i denne corona-stormen. Etter hva jeg har fått med meg på nyhetene tar nordmenn dette på mye mindre alvor enn det jeg opplever her. Det er forferdelig at folk ikke tar dette mer på alvor.

Sett denne? Roger vet ikke hvor han skal gjøre av seg

Han fortsetter:
– Her ser vi ikke en sjel ute i gatene, og politiet patruljerer også jevnlig for å påse at ute-forbudet blir overholdt. Nå er det veldig mange av de 10.000 menneskene med boliger her på Gran Alacant som har reist til sine respektive land. Men vi er fortsatt både nordmenn, svensker og mange briter som bor her fremdeles. Og det gleder meg at «alle» virker som tar dette på dypeste alvor.

60-åringen berømmer spanske myndigheter for å ha iverksatt så strenge tiltak som ute-forbud og nedstengning av landet raskt.
– Nå håper jeg virkelig tiltakene de har satt ut i livet vil gi resultater, og at karantenen fungerer som vi alle håper.

Jensen har kone og barn i Norge og de er enige om at han er trygg på Costa Blanca.

– Det har selvsagt vært bekymringsmeldinger fra Norge når vi har sett eksplosjonen av smittetilfeller i Spania, og jeg er selvsagt bekymret for dem. Men kona mi og datteren min holder seg innendørs i Drammen og går kun ut for å handle matvarer. Jeg har også en sønn som bor i Tromsø med min eks-kone. Hun er helsearbeider og er bekymret for at man har større muligheter for å få hjelp i Norge enn her om jeg blir smittet. Men etter det jeg har sett av spansk helsevesen her på Costa Blanca føler jeg meg trygg. De vet også at jeg holder meg innendørs her og de har sett tiltakene som Spania har iverksatt. Nei, jeg håper og tror vi kan få se en nedgang i det minste av smitte-tilfeller over helgen, sier han.

– Vi er en gjeng med nordmenn og svensker som har jevnlig kontakt via sosiale medier og passer på at alle har det bra og at man har de nødvendige matvarer i hus. Nå må man ha is i magen og holde seg innendørs. Det eneste jeg er redd for er folk som er uforsiktig og ikke skjønner alvoret, avslutter Jens Richard Jensen.

Ekteparet Signy (83) og Oddvar (85) Kvamme har valgt og booke om billettene sine. Men i utgangspunktet hadde de tenkt å bli igjen på Orihuela Costa dersom billettene ble kansellert.

– Vi har hatt vår vinterbolig her på Cabo Roig i Orihuela Costa i 20 år og stortrives. Tanken har vært at vi blir her om Norwegian kansellerer vår planlagte hjemreise 2. april. Men etter en prat med en nabo, som kunne fortelle at han hadde snakket med Norwegian og de bekreftet at flyet vårt er kansellert, bestemte vi oss for å bestille billetter med SAS førstkommende søndag, forteller Oddvar Kvamme.

Det var etter påtrykk og ønske fra familien hjemme i Norge at ekteparet forandret mening.

– Vi har fire barn, ni barnebarn og 11 oldebarn i Norge. Det veier tungt. Datteren vår ble mer enn glad da hun fikk høre vi hadde bestilt nye billetter. Nå håper jeg vi kan komme nedover igjen, om ikke annet, til neste sommer. Etter så mange år på Costa Blanca er det blitt vårt andre hjem, sier Oddvar Kvamme.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no