Østfold flyttebyrå

 • Kjell Pahr-Iversen stiller ut sin private samling Her er Kjell Pahr-Iversen og sitt tegnede selvportrett.
 • Kjell Pahr-Iversen stiller ut sin private samling
  Sabrina og Kjell Pahr-Iversen storkoser seg i ferieboligen de har i Benijofar.
 • Kjell Pahr-Iversen stiller ut sin private samling
  Alle er hjertelig velkommen inn til Camarsol i Guardamar om de vil se nærmere på noen av Pahr-Iversen verker. her er Daniela Henna Jassur (f.v.), Kjell og Sabrina Pahr-Iversen, Patricia og Sigurd Henna og Rita Lundgren Andreassen.

Kjell Pahr-Iversen stiller ut sin private samling

Maler syv dager i uken når han er i Spania.

GUARDAMAR/BENIJOFAR

Kjell Pahr-Iversen fra Stavanger er en av Norges store samtidskunstnere. Nå stiller han ut deler av sin private samling i Guardamar del Segura.

Fredag var han selv tilstede under åpningen av den lille utstillingen.

Med feriebolig i Benijófar i mer enn 10 år har Pahr-Iversen blitt begeistret for Costa Blanca. Som både venn og kunde av eiendomsmeglerfirmaet Camarsol stiller de nå ut oljemalerier, litografier, akvareller og "sketcher" fra hans private samling her i Spania.

Daniela Henna Jassur driver familiebedriften Camarsol, og har drevet med boligformidling på kysten i over 16 år. Mor Patricia og far Sigurd Henna startet meglerbedriften tilbake i i 2002.

– Kjell Pahr-Iversen en av våre VIP-kunder og har kjøpt en rekke eiendommer gjennom oss de siste 10 årene. I forbindelse med 80-årsdagen hans i desember i fjor bestemte vi oss for å lage en egen liten markering og har satt i gang med en kunstutstilling her på vårt kontor. Noen av bildene vi stiller ut har ikke vært vist offentlig før. Det er i tillegg til oljemalerier, både akvareller og litografier, sier Henna Jassur til Vikingposten. Kjell er jo en prominent figur i det norske kulturmiljøet og har mange «fans» her blant nordmenn på Costa Blanca.

Sett denne? Glem manetinvasjonen - nå kommer kakerlakkene

Kunstneren selv og kona Sabrina falt for den autentiske spanske «landsbyen» Benijófar, som ligger «vegg-i-vegg» med Quesada.

– Det jeg har lært gjennom de siste ti årene som vi har hatt vårt andre hjem i Benijófar, er at jeg er her alt for sjelden. Det slår meg hver gang jeg er her, sier den fortsatt produktive og trivelige rogalendingen.

Kjell Pahr-Iversen har stilt ut bildene sine flere steder i Spania opp gjennom årene. Barcelona, Valencia og Cadiz er blant flere byer hvor bildene hans er vist offentligheten.

– Jeg har jo vært litt rundt, men jeg må trekke frem at jeg har stor glede av å være akkurat her. Vi er godt integrert blant de fastboende i gaten vår og det er nok mye på grunn av at kona er her mye oftere enn meg og kjenner «alle», sier Pahr-Iversen.

I det renoverte landsbyhuset i Benijofar finner kunstneren inspirasjon til nye kunstverk.

– Det spanske lyset og alle vekstene her bare siger inn og kommer så til uttrykk gjennom bildene mine. Det er store forskjeller og en helt annen rytmikk her enn andre steder, sier Pahr-Iversen. Jeg maler syv dager i uken, legger han til.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no