Østfold flyttebyrå

 • Kjørte 4788 km for å overrekke 147 gaver Det er andre gang Elisabeth Krane Schleis overrekker strikktøy til sosialkontoret, og håper å kunne overrekke enda mer neste år.
 • Kjørte 4788 km for å overrekke 147 gaver
  Det var stor glede på sosialkontoret i Alfaz da overrekkingen av flere poser med ullplagg som skal gå til trengende fant sted.
 • Kjørte 4788 km for å overrekke 147 gaver
  Byråd Marisa Cortés og Beatriz Gomis fra sosialkontoret ble mektig imponert da de tok en nærmere titt på det flotte strikketøyet.

Kjørte 4788 km for å overrekke 147 gaver

Elisabeth Krane Schleis kjørte helt fra Tromsø til Alfaz del Pi med bagasjerommet fullt av strikketøy som hun på mandag overrakte til sosialkontoret.

ALFAZ DEL PI

Krane Schleis har bodd halve året på Costa Blanca i 25 år, og bor i dag på Foya Blanca i Alfaz. Hun er klar over hvor kaldt det er inne i husene til mange, og tenkte det kunne være en god idé å gi bort ullsokker til fattige i kommunen. 

– Det er ingen ukjent sak at mange fryser i husene sine her nede på vinteren. Husene er så dårlig isolert, og strømmen er så dyr at mange kan rett og slett ikke skru den på. Jeg har en datter som strikker flittig, og hun er i kontakt med andre damer Norge rundt som er glad i å strikke. Jeg tenkte det kunne være en god idé å sette i gang et samarbeid og sende strikketøy til trengende her i byen. 

Hun tok kontakt med Marit Gjelsten fra Det Nytter og lurte på om foreningen kunne hjelpe til med å formidle strikketøyet. 

– Det satte hun stor pris på, og dermed var strikkedamene i gang. I februar i fjor var vi innom her og leverte 114 ullplagg. Strikkedamene syntes det var veldig gøy å være med på dette, og de var enige om at vi burde fortsette. I år har vi med hele 147 plagg. 

Strikkedamene betaler selv for garnet. Når strikketøyet er ferdig betaler de også portoen for å sende tøyet til Hammerfest. Der bor Benedicte, som er datteren til Krane Schleis. 

– Jeg tar alt med i bilen når jeg kommer til Spania etter norgesoppholdet, og noen ganger blir det noen stopp på veien for å hente strikketøy, smiler Krane Schleis. 

I år har Tromsø-væringen med litt av hvert til sosialkontoret. Her er det tøy både for babyer, barn, ungdom og voksne.   

– Damene i gruppen begynte å spørre om det ikke var andre ullplagg folk her nede trengte, ved siden av ullsokker. Vi ga dem grønt lys for å lage litt forskjellig, og resultatet er overveldende. 

Posene Krane Schleis har med blir åpnet og plaggene blir lagt på bordet. Representantene fra Sosialkontoret og byråd Marisa Cortés blir stumme av forundring.

– Er det mulig at disse damene har laget alt dette, sier Cortés. Her er det mye pent tøy. Se på denne babykjolen og luen som hører til! Og denne genseren! Jeg vil tro det er noen som får seg en stor overraskelse til jul. 

Før hun drar videre vil Krane Schleis gjerne vite om hun har tatt med nok tøy, og om strikkedamene har laget for lite eller for mye av noe.

– Det er viktig at strikkedamene får litt tilbakemeldinger, og de setter stor pris på om de får litt informasjon om hvem det er som får strikketøyet. Det motiverer dem til å fortsette arbeidet. 

Beatriz Gomis nikker på hodet og smiler. Hun mener at det er bruk for det meste.

– Noe vil vi beholde og formidle herfra, men mye vil gå til den spanske Frivilligsentralen her i Alfaz. Der har de mange på listen sin som trenger hjelp. Blant dem vi gir bort klær til er det flest voksne og eldre mennesker, men Frivilligsentralen jobber en del med litt yngre mennesker med små barn. Vi skal snakke med sentralen om hva som trengs mest, og gi beskjed til Marit Gjelsten slik at hun formidler det videre til Elisabeth Krane Schleis.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no