Østfold flyttebyrå

 • Klare for storinnrykk under julemessene i Torrevieja Det var både hektisk og muntert da Vikingposten var innom klubblokalene til DNKT i sentrum tirsdag ettermiddag. Fra venstre Hilde Svinøy, Marianne Nordsether, Lita Johansen, Jorunn Kofoed, Turid Haugland, Martha Wangberg Hansen og Karen Aas (foran).
 • Klare for storinnrykk under julemessene i Torrevieja
  Bergljot Ulseth (t.v.) og Elsa Sandberg er glad også andre enn kirkens arbeidsgruppe også bidrar til julemessen neste helg. Dette er kjolen Gunnvor Elvebakk har strikket.
 • Klare for storinnrykk under julemessene i Torrevieja
  Både oppmøte og innsatsen er på topp i arbeidsgruppen ør julemessen i kirken åpner neste fredag 15. november.

Klare for storinnrykk under julemessene i Torrevieja

Det arbeides flittig både hos Den norske klubben Torrevieja og i Sjømannskirken før de neste to helgenes julemesser.

TORREVIEJA

Den flittige håndarbeid- og strikkegjengen i Den norske klubben i Torrevieja (DNKT) har kontroll før lørdagens julemesse i klubbens lokaler.

– Vi har det meste klart, men vi er midt i en hektisk innspurt. Julemessen er kun noen dager unna og vi har fortsatt noen saker som må på plass før lørdag, sa ansvarlig for håndarbeidgruppen og årets julemesse ved klubben, Turid Haugland, til Vikingposten tidligere denne uken.

– Vi er en fast gjeng som møtes til strikkekafé gjennom hele året, fortsetter hun. Vi er så heldige at jeg har en datter i Kristiansand som er medeier i en garnforretning og derfra får vi mye garn hvor innfargingen er forandret. Det hjelper oss, da garn er dyrt, slår Haugland fast.

– Nå håper vi det kommer like mange besøkende som tidligere år og at alt blir utsolgt, sier Martha Wangberg Hansen og ler.

Årets julemesse ved Sjømannskirken på La Siesta er først neste fredag og lørdag. Der er det kun en finpuss som står igjen før årets viktigste arrangement i kirken går av stabelen.

– Vi har masse strikketøy i år - mer enn tidligere. Både for barn, babyer og dukketøy, reklamerer Elsa Sandberg i Sjømannskirken. Hun er leder for arbeidsgruppen sammen med Astrid Vikanes.

Det er cirka 35 frivillige som møtes hver onsdag for å gjøre en innsats for kirken, men også for å treffes.

– Det er både sosialt og hyggelig å møtes her. Og vi har plass til flere. Samtidig er det årets store høydepunkt og den viktigste inntektskilden for Sjømannskirken. Det som blir litt annerledes og spennende i år er at det er mange nye ansatte her som ikke har vært med tidligere. Det vil bli en fin erfaring å få med seg, sier Sandberg med et smil.

Hun fortsetter:

– Jeg må også få trekke frem alle de som kommer innom med det de har laget hjemme selv, sier Sandberg før hun blir  avbrutt av Gunnvor Elvebakk, som leverer en pose med en ferdig strikket kjole og bukse. 

– Se her, det er akkurat det jeg skulle fortelle. Vi er så takknemlig overfor alle som bidrar selv om de ikke er med i arbeidsgruppen så er dette utrolig viktige bidrag, sier Sandberg.

– Det er en hobby og tidtrøyte å strikke, samtidig er det hyggelig å kunne bidra til kirkens julemesse, sier Elvebakk.

Vanligvis er det kø cirka én time før dørene åpnes klokken 12 fredag julemessehelgen.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no