Østfold flyttebyrå

 • Klassisk konsert i Minnekirken I forbindelse med Beethovens 250-årsjubileum blir det i regi av Sjømannskirken organisert klassisk konsert i Minnekirken 16. februar kl. 19.30. Ailcja Fiderkiewicz er en kjent polsk pianist, som skal spille noen av de mest kjente stykkene av sin landsmann Chopin.
 • Klassisk konsert i Minnekirken
  Siegmund Watty skal spille et av Beethovens mest kjente verker «Pathetique».

Klassisk konsert i Minnekirken

Det er 250 år siden en av de aller største komponistene i musikkhistorien ble født; Ludwig van Beethoven. I den anledning blir det holdt konsert 16. februar hvor man vil få servert klassiske perler av kjente internasjonale utøvere.

VILLAJOYOSA

Det er Sjømannskirken som står for konserten. Kjente navn som Ailcja Fiderkiewicz og Pepi Lloret skal opptre, det skal også pianisten Siegmund Watty. 

– Alicja Fiderkiewicz er en polsk pianist som til vanlig bor i England, opplyser Watty. Hun har utdanning fra Polen og Russland og spiller konsert og gir «masterclass» verden rundt. Hun har en feriebolig i gamlebyen i Villajoyosa, hvor hun har mange gode venner i det norske miljøet. Hun skal tolke noen av de mest kjente stykkene av sin landsmann Chopin.

Spanske Pepi Lloret er fra Villajoyosa, og er en av de mest kjente sopraner i området. 

– Vi har spilt masse sammen de senere årene, og hun sang også sammen med Alexander Rybak under Spansk-Norske Dager. Hun jobber som professor ved Conservatorio Superior i Valencia og skal synge et veldig variert program som inneholder verk fra Spania, Frankrike, Italia og Tyskland.

Watty skal selv spille «Pathetique»- sonaten, som er en av Beethovens mest kjente verk.

– Jeg må si at jeg liker Beethoven spesielt godt, mest fordi han skriver veldig kontrastrike verk. Første satsen av «Pathetique» er veldig dramatisk, mens andre satsen er veldig lyrisk og poetisk. Så slutter sonaten med et mer sprudlende og lekende Rondo. Det er kontrastene og stemningsskifter som jeg er veldig glad i hos Beethoven. I tillegg blir det «Til Elise», som kanskje er tidenes mest populære pianostykke.

Billetter kjøpes på Sjømannskirken i Albir, på Solgården eller i døra. Prisen er 15 euro.  

Det vil gå kirkebuss fra CAN Altea kl.18.00, fra Reuma-Sol kl. 18.15, fra Alfaz del Sol kl. 18.20, fra Casa de Cultura retning Albir kl 18.25, fra  El Tosalet kl. 18.30, fra La Colina kl. 18.32, fra Albir 21 kl. 18.35, fra Farmacia vis a vis Consum kl. 18.40, fra Hotell Albir Garden kl. 18.45. Bussen er merket «Kirkebuss». Tur-retur koster 8 euro.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Grei start for mandagsmarkedet

Til tross for pandemi, svikt av turister og et Spania som er merket illrødt, har det vært godt besøk for det nystartede mandagmarkedet på restaurante Los Angeles i urbanisasjonen Los Angeles i Torrevieja.

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no