Østfold flyttebyrå

 • Kommer med gode råd til nordmenn i Spania Litt over et dusin mennesker møtte opp for å treffe Gisle Gaare og hygge seg i godt selskap.
 • Kommer med gode råd til nordmenn i Spania
  Gisle Gaare kom med gode råd om hvordan nordmenn kan få enda større utbytte av sitt opphold i Spania. 
 • Kommer med gode råd til nordmenn i Spania
  Ann Lisbeth B. Andersen stilte alltid opp med sparebøssen som fb-gruppen bruker til å samle inn penger til den lokale Caritas.

Kommer med gode råd til nordmenn i Spania

Han reiser landet rundt for å prate med nordmenn om hvordan de kan forbedre tilværelsen - her er hans beste tips.

 

ALBIR

Facebookgruppen Treff nye venner i Albir… blir stadig større til stor glede for medlemmene.

Nylig fikk de besøk av Gisle Gaare, som reiser landet rundt for å prate med nordmenn om hvordan de kan forbedre tilværelsen i Spania.

Det er lederen av gruppen, Ann Lisbeth B. Andersen, som tar imot Vikingposten på restaurant Rustica i Albir sentrum. I dag er medlemmene ekstra spente for de får besøk av Gisle Gaare, som Andersen mener har mye godt å informere om.

– Jeg synes det er veldig hyggelig at han oppdaget møtene gruppen vår har på Rustica, som har blitt vårt andre hjem. Vi blir så godt tatt imot, se på det fine langbordet de har satt opp til oss. Vi gleder oss mye til å høre hva han har å si.

Selve hovedgjestene har ankommet tidlig, og har tatt plass midt ved bordet.

– Jeg ser frem til dette, og synes det er flott at folk kommer for å høre på meg. Jeg har vært landet rundt, og møter alltid stor interesse blant nordmenn.

Hans viktigste budskap er at nordmenn må lære seg spansk.

– Det er så mye man går glipp av når man ikke kan språket! Grunnen til at jeg bestemte meg for å lære det for mange år siden, var at jeg var på chartertur på Gran Canaria og måtte hjelpe resepsjonisten på et hotell å få tak i en lege og ambulanse da en nordmann fikk hjerteinfarkt. Jeg kunne allerede noen gloser, men ikke mye, men greide likevel å hjelpe til med å redde mannens liv. Da skjønte jeg hvor viktig det var å lære språket godt om jeg ønsket å bo i dette landet.

Han legger til:
– Men det er så mye annet man må være obs på, og det er selve kulturen. Spanjolene blir stadig mer moderne, men de er samtidig veldig dydige og ikke minst religiøse, selv om de ikke går i kirken hver dag. De liker ikke at man går halvnaken rundt i gaten eller dukker opp i kirka i kort shorts eller bar overkropp. De liker heller ikke å se at folk går rundt i gata i bikini. Det er viktig å respektere slikt når man er gjest i et nytt land.

Men han har mange andre gode råd, som fordelene man oppnår ved å handle på visse kjøpesentre.

– Visste dere at man ved å handle på for eksempel Carrefour, så får man avslag på nokså mye på samme måte som når man bruker Coop i Norge? Man får til og med avslag på bensin. 

Mens Gaare prater, bruker Andersen anledningen til å ta frem sparebøssen som det står Caritas på. 

– Som dere sikkert vet støtter gruppen vår Caritas, og vi hjelper til med å samle inn penger, mat, klær, møbler og hva det måtte være til de som trenger det her i området. Nå er det jo sommer, og da er det ikke like mange medlemmer som dukker opp for de fleste har jo dratt hjem til Norge, men alle monner drar, avslutter bergenseren.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no