Østfold flyttebyrå

 • Korjubileum med Spania-turné Her er koret under sin siste tur til Minnekirken i Villajoyosa. Foto: Asbjørn Haugen

Korjubileum med Spania-turné

Når Mannskoret «Brødrerøster» fra Hamar skal markere sitt 40-årsjubileum, gjør de det med en Spania-turné.

TORREVIEJA/HAMAR

Med seg under jubileumsturen har de sangeren Gunstein Draugedalen.

Koret består av 30 sangere og to musikere på piano og bass. Dirigent for mannskoret er Inge Herman Rydland. Nå blir det flere opptredener på Costa Blanca og en avslutningskonsert på Costa del Sol.

– Sangerne i koret kommer fra ulike kirkelige miljøer og speiler et tverrkirkelig fellesskap. Korets repertoar dekker mange sjangere, fra klassiske salmer til gospel og åndelige sanger fra vår tid, sier Asbjørn Haugen.

Haugen har vært med i koret de 10 siste årene og fungerer som reiseleder under turnéen. 

– Jeg fikk gleden av det siden jeg har godt kjennskap til både Costa Blanca og Costa del Sol. Jeg var seniorprest i Albir-Villajoyosa med base i Minnekirken i syv vintre mellom 2010 og 2016, forteller Haugen.
– Flere av korets medlemmer har nært forhold til Costa Blanca. To av sangerne har leilighet der, og flere har vært i vintertjeneste i Sjømannskirken. Mange har vært på kortere ferieopphold både på Costa Blanca og Costa del Sol.

I mars 2012 hadde «Brødrerøster» sin første Spania-turné med konsert i Minnekirken i Villajoyosa, Turistkirken i Benidorm og Sjømannskirken i Torrevieja.

– Den var fin opplevelse både for koret og følge. Så da for nå syv år siden ble det spøkt om at når så mange allikevel var i Spania vinterstid, burde vi ta en øvelse der. Spøken ble da til alvor. Siden har ofte vært snakk om å gjenta turen, og utvide med også å besøke Sjømannskirken på Costa del Sol, forteller Haugen 

Nå i forbindelse med 40-årsjubileet er anledningen der. 

– Da jubileumskonserten ble holdt i Hamar Domkirke i mars var Gunstein Draugedalen med som solist. Dette ble en flott opplevelse for alle parter, så der og da ble det avtalt at han skulle slå følge på jubileumsturnéen. 

Ti av sangerne som var med tilbake i 2012 er også med under denne turen. 

– Sist vi var i Spania var det bare femten sangere med, men nå kommer 24. En del ektefeller og andre venner av koret er også med på denne ukelange Spania-turen, som starter med sang under Lørdagsgrøten i Albir og hyggekveld i Turistkirken i Benidorm lørdag 2. november. Så blir det gudstjeneste og konsert i Minnekirken søndag. I Sjømannskirken i Torrevieja blir det kulturkveld med konsert tirsdag og så avsluttes turnéen med konsert i Sjømannskirken på Costa del Sol torsdag 7. november. På turen sørover blir det tid til både et besøk i hulene i Guadix og julekrybbemuseet i Mollina.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no