Østfold flyttebyrå

 • Kurt er kongen av campingplassen Med seg under Spania-oppholdet har ekteparet Möller med seg sin Fiat. Den får fint plass i garasjen bak i bobilen.
 • Kurt er kongen av campingplassen
  Ekteparet Möller har funnet sin måte å tilbringe alderdommen. Med bobil i Spania vinterstid og våren. Sommeren tilbringer de på Øland hjemme i Sverige.
 • Kurt er kongen av campingplassen
  Kjøkkenet til Helen Möller er blant annet utstyrt med kjøleskap/frys, to induksjonsplater og en kombinert ovn/mikrobølgeovn/grill.
 • Kurt er kongen av campingplassen
  Her er noe av utstyret i bobilen: Alt går på elektrisk strøm (enten landstrøm eller et stillegående 2 syl. dieselaggregat på 6400W)  2 stk AC/varmepumper 2 Smart TV med innebygd Apple-TV Harman Kardon lydanlegg

Kurt er kongen av campingplassen

Med sin 12 meter lange og 2,5 meter brede STX-bobil er det liten tvil om at Kurt Möller er kongen av campingplassen i Los Alcazares.

LOS ALCAZARES

Det svenske ekteparet Helen og Kurt Möller er mer enn middels interesserte i bobiler. Etter å ha gått «gradene» fra campingvogn til bobil i 2012, ville ekteparet ha en mer romslig bobil.

– Vi fant raskt ut at det er lange ventetider på over et år på de store bobilmerkene som for eksempel Concorde Centurion. Det hadde ikke vi tid til. Da kom vi over bilene fra Stx Motorhomes som har hovedkontor i Belgia og fabrikk i Ungarn, og som opprinnelig lager biler for hestetransport. Men etter mange henvendelser om de ikke også kunne gjøre bilene også beboelige for mennesker, kom de opp med blant annet denne varianten. Her har vi fått alt akkurat som vi ville, forteller Kurt Möller entusiastisk.

Og da tar han ikke i. Brutto boareal er på 23 kvadratmeter. Da har de sofakrok, kjøkken med oppvaskmaskin, kombinert ovn/mikrobølgeovn/grill, kjøleskap og fryser. Soverom med flatskjerm hvor taket kan heves. Bad med servant, toalett og dusj. Også deres svenskregistrerte Fiat har fått plass i garasjen bak i bilen.

Trenger du leiebil i Spania eller Skandinavia? Gjør et søk her og finn din bil

– Vi har en 456 liters tank med ferskvann, 320 liter gråvannstank og en septiktank på 213 liter, ramser Kurt opp. Det er litt av en oppstandelse her på campingplassen når vi skal tømme og fylle opp tankene på bilen, fortsetter han. Da samler det seg et sted mellom 50 og 100 mennesker for å se på. Det er jo bare hyggelig, sier den blide svensken.

– Vi har vel hatt det samme antallet mennesker innom bilen for en kikk på den korte tiden vi har vært her, legger Helen Möller til.

De siste fire årene har ekteparet Möller brukt vinterhalvåret i bobil langs Costa Blanca, sommeren bor de hjemme på Øland i Sverige.

– Det blir kanskje til at vi kjøper en leilighet her med tiden, men foreløpig stortrives vi langs veien med bobilen i sørlige strøk vinterstid, sier Kurt Möller.

– Den ser kanskje stor og uhåndterlig ut, men den er faktisk ikke vanskelig å kjøre. Tidligere kunne vi med klasse B førerkort i Sverige kjøre denne, men nå må man ha klasse C. Bilen veier 26 tonn og har 510 hestekrefter. Den er bygd på Mercedes Actros lastbilschassi, sier Kurt Möller.

Prisen begynner på 460.000 euro pluss moms i det landet bilen skal registreres.

– Ekstrautstyr havner på cirka 40.000 euro. Og det er en meget konkurransedyktig pris sammenlignet med for eksempel Concorde. I denne rullende luksusstuen kjenner vi oss virkelig hjemme, avslutter ekteparet.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no