Østfold flyttebyrå

 • Lærere ved skolen ble advart på forhånd Lærerne ved DnsCB har samlet seg om skolen og støtter ledelsen. Bak fra venstre: Per Steffen Mohedano Arntsen, Ulla Rossvaer, Gunnar Kivle, Jan-Ove Knutsen, Annemarie Sæthre, Eva Kristin Knutsen, Eirik Hamre Augestad, Lars Normann, Henriette Garvik, Annette Slåtten og Håvard Slåtten. Foto: PRIVAT

Lærere ved skolen ble advart på forhånd

Ut med støtteerklæring til Den norske Skole Costa Blanca.

ALFAZ DEL PI

En rekke av lærerne ved den norske skolen i Alfaz går nå ut og støtter ledelsen.

I et brev skriver lærerne at de ble advart om at hvis de ikke kunne være fysisk tilstede hvis skolen åpnet etter corona-krisen, så ville arbeidsforholdet bli avsluttet umiddelbart.

– Det er viktig å poengtere at vi som jobber på skolen fikk tidlig i prosessen klare retningslinjer om at vi måtte være fysisk tilstede hvis skolen åpnet. Brudd på denne forpliktelsen ville føre til avsluttet arbeidsforhold umiddelbart. Det er viktig å nevne at planlegging er en sentral del av en trygg og forsvarlig gjenåpning av skolen. Dette for å ivareta sikkerheten til elever og ansatte, skriver lærerne i brevet som er undertegnet av seks av dem som er igjen ved skolen.

Sett denne? Oppsagt lærer: - Det er surrealistisk

Det siste døgnet har det flere medier trykket en historie om vår arbeidsplass som vi mener ikke er korrekt. Vi er mange ansatte som har en annen oppfatning om hva som situasjonen er på DnsCB. Her er vår side av saken. Håper dere også trykker denne siden av saken.

Lærerne ønsker å "belyse hvor bra vi har det ved DnsCB og en annen side av saken enn hvordan det har blitt fremstilt i media det siste døgnet". Dette skriver lærerne: 

"Vi har hatt det tungt i Covid-19 perioden, men fra en ansattes perspektiv har skolen vært ryddig. Under hele perioden har vi  blitt  godt informert fra ledelsen om hva som skjer, faser i perioden og hvem vi kan ringe til, å få støtte av, i den krevende situasjonen. Beredskapsplan ble opprettet med en gang, slik det blir gjort i krisesituasjoner. Det ble opprettet “HjerteTelefon” for å ivareta elever. Rektor og ledelse var tilgjengelig hele døgnet for ansattes ve og vel. Ingen skulle føle seg alene og vi følte oss trygge. Vi opplever at skolen har gjort sitt ytterste for å bevare alle parter i denne krisen.  

I 50 dager var det forbudt for barn å forlate hjemmene sine. Vi som har vært her i Spania og  opplevd isolasjonen, vet hvor viktig det er å kunne møtes fysisk igjen etter denne tunge tiden. Vi ønsker å kunne bidra til at elevene kan komme tilbake til skolen. Mange elever og foreldre har gitt uttrykk for det samme. Snarlig åpning av skolen har vært ledelsens mål gjennom hele prosessen.

Vi får tilbakemelding fra glade og fornøyde foreldre. Skolen og lærere har løst undervisningen godt under Covid-19. Elevene trenger oss og vi er her for dem. Vi er stolte over innsatsen til alle ved skolen, og ser fram til mange gode år ved DnsCB!"

Støtteerklæringen er underskrevet av seks lærere med flere.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no