Østfold flyttebyrå

 • Måtte til Spania for å lære seg norsk For fire uker tilbake kom Claudio Angel Maggi Sanchez fra Norge til Alfaz del Pi og Nordic Senter for å lære seg norsk. Nå snakker han allerede språket godt.
 • Måtte til Spania for å lære seg norsk
  Samtlige av elevene Vikingposten møtte på Nordic Senter var imponerte over metoden til Siri Lund. Fra venstre, Carlos Querol, Bernic Fernandez, Micaela Tejada, Siri Lund, Claudio Angel Maggi Sanchez og Heidi Eriksen.
 • Måtte til Spania for å lære seg norsk
  Siri Lund er opptatt av at elevene får nok kunnskap om norsk kultur i tillegg til at de lærer språket. Da Vikingposten stakk innom var hun i ferd med å forberede neste klasse hvor hovedtema skulle være feiring av 17. mai.

Måtte til Spania for å lære seg norsk

Fikk jobb i Norge.

 

ALFAZ DEL PI

Claudio Angel Maggi Sanchez (36) hadde bodd og jobbet i Norge i hele seks år da han meldte seg på kurset til Nordic Senter hvor man lærer norsk på en litt annerledes måte.

Argentineren hadde bodd i Valencia i flere år før han fikk jobb i Norge og flyttet dit. I Spania hadde han jobbet på El Corte Ingles, hvor han reparerte sko og lagde nøkler. 

– Jeg hørte at lønningene var mye bedre i Norge og at det var et godt land å leve i. Jeg søkte på jobber og da jeg endelig fikk et positivt svar fra et rengjøringsselskap, reiste jeg til Oslo uten å tenke meg om. Jeg trengte penger og var villig til å jobbe så mye som mulig, og det er akkurat det jeg har gjort de siste seks årene.

Han har jobbet så mye at det ikke har blitt tid til sosialt samvær med andre nordmenn og lære språket. 

– Jeg har jobbet på natten, og da blir det jo så man sover en del på dagen, og jeg har jobbet sju dager i uken. Jeg har venner i Norge, men det er stort sett folk fra spansktalende land, som Argentina, Chile og Spania. 

Da han for kort tid tilbake ble arbeidsløs og skulle søke på nye jobb, fikk han problemer med å få et jobbintervju fordi han ikke snakket norsk.

Sett denne? Streiker rammer fly, flyplasser og tog i påsken

– Det er på tide at jeg lærer meg norsk nå, for jeg trives godt i Norge og har kommet for å bli. Jeg ser frem til å reise tilbake om et par uker, for etter bare fire uker på kurs begynner jeg allerede å få tak på språket. Da skal jeg begynne å gå på kafeer og prøve å komme i kontakt med nordmenn!

Ved siden av argentineren sitter Carlos Querol, som har kommet fra Cordoba for å lære seg norsk. Han er sykepleier og håper å få seg jobb i Norge når kurset er ferdig. Det vil ikke stå på språket. Selv om det er vanskelig å tro, sitter den unge mannen og snakker til Vikingposten på flytende norsk. 

– Det er utrolig hvor mye jeg har lært på så kort tid, smiler han bredt. Siri setter opp forskjellige settinger hver dag, og vi lever i en norsk boble hele dagen. For ikke så lenge siden feiret vi påske på norsk, og i morgen er det visst 17. mai klassen går ut på. 

Han legger til:

– Det som er så flott med dette kurset er at vi også får forståelse for den norske kulturen. I tillegg hjelper Siri til med å finne en jobb i Norge og trener oss på jobbintervju. Jeg vil aldri angre på at jeg tok turen hit. Jeg ser på det som en god investering for min fremtid.

 

 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no