Østfold flyttebyrå

 • Masker bør oppbevares i poser som puster når de ikke er i bruk

Masker bør oppbevares i poser som puster når de ikke er i bruk

Her er anbefalingene fra fagfolk nå som ansiktsmaske er påbudt.

MADRID

Det anbefales å bruke kirugiske og hygieniske ansiktsmasker. De kan brukes mellom fire og åtte timer, og om du oppbevarer dem til 2. gangs bruk bør de legges i en papirpose eller annen pose som puster, melder nyhetsbyrået Efe.

Det er organisasjonen for sykepleiere og den spanske foreningen for pulmonologi og luftveiskirurgi (SEPAR) som anbefaler dette i en video og en veileder med de viktigste rådene for bruk av ansiktsmasker.

Det minnes om at maskene beskytter andre og at de har en brukstid på mellom fire og åtte timer. 

Det advares mot å bruke maske sammenhengende i mer enn seks timer. Fuktigheten som akkumuleres gjør den mindre effektiv.

Oppbevar masken i en pustende pose om du skal bruke den en gang til. Du må være oppmerksom på at den indre delen er ren, mens yttersiden er skitten og skal ikke berøres. 

Masken skal dekke munn, nese og hake. All annen bruk, som for eksempel å plassere den under nesen, på haken eller i pannen, er misbruk, heter det i informasjonen. I tillegg understrekes det at vi ikke skal fjerne masken for å snakke, hoste eller nyse.

Presidenten for Consejo General de Enfermería, Florentino Pérez Raya, sier at feil bruk av masker vil øke risikoen for smitte fra COVID-19.

Han sier også at maskene kan skape falsk trygghet, noe som kan føre til at forebyggende tiltak blir glemt. Han sier det fortsatt er helt essensielt å for eksempel opprettholde sikkerhetsavstand på to meter og hyppig håndvask. 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no