Østfold flyttebyrå

 • Minst fire smittet etter utbrudd av Q-feber

Minst fire smittet etter utbrudd av Q-feber

På Costa Blanca.

 

VILLAJOYOSA

Mistenker at utbruddet stammer fra område i Gasparot i Villajoyosa (Alicante) hvor det er en eiendom som det avles geiter under svært dårlige forhold.

Det er bekreftet at fire personer er smittet av Q-feber og at minst fire andre venter på resultatet av prøvene som er tatt av dem. Alle personene er bosatt i området som er kjent som Gasparot, skriver Informacion.

Det undersøkes nå om årsaken til utbruddet kan finnes på en eiendo som angivelig skal være bebodd av okkupanter. Disse har hunder, en ponni og rundt 20 geiter. Det mistenkes at det er geitene som kan være bærere av bakterien som forårsaker denne sykdommen.

Naboer, som Informacion har pratet med, forteller at det siden 2017 har vært levert inn klager til kommunen for at noe skal gjøres med forholdene på eiendommen. 

Det første tilfellet ble oppdaget 21. august og en uke senere. Det ble registrert et  nytt tilfelle den 5. september. Etter at tre personer var blitt smittet, ble det erklært utbrudd av Q-feber.

Helsemyndighetene sier at de smittede har hatt en god utvikling og at det ikke har vært nødvendig med sykehusinnleggelse. Naboer av eiendommen sier imidlertid til Informacion at en av de smittede lå tre dager på sykehus, en annen har gått sykemeldt i over en måned. To andre skal ha flyttet i frykt for at også barna skulle bli smittet. 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no