Østfold flyttebyrå

 • Nå bygges det igjen på La Manga Her ved kilometermerket 12 skal maskinene i gang snart.
 • Nå bygges det igjen på La Manga
  Nå fortsetter utbyggingen av Playa Principe (smale bygget midt på modellen)
 • Nå bygges det igjen på La Manga
  Daglig leder Cecilie Kulstad i Legal Spania.

Nå bygges det igjen på La Manga

I 2007 ble det full stopp i bygging av leiligheter ute på La Manga. 11 år etter finanskrisen er man i gang med prosjekter som har stått på vent siden da.

LA MANGA

Etter bygge- og kjøpefesten på begynnelsen av 2000-tallet ble det full stopp i 2007. Men, nå ser det ut til at utbyggere, banker og kjøpere har ristet av seg sjokket. Rundt om, og på La Manga er man i gang med å bygge ut flere av de prosjektene som ble lagt på is etter finanskrisen.

Grimanga fortsetter nå utbyggingen av Playa Principe ved kilometermerket 12 på La Manga-stripen. 

– Endelig, det har vært en lang ventetid etter finanskrisen, men nå kommer vi i gang igjen. Spaden stikkes i jorda i disse dager, og 45 nye leiligheter skal stå klare i juni 2020. Derfor har vi bare tiden og veien, sier Mary Carmen Lopez Garcia ved Grimanga-kontoret. 

Sett denne? 170 leiligheter må jevnes med jorden

Hele prosjektet ferdig utbygget vil bestå av cirka 550 leiligheter.

De nye leilighetene i del to av dette prosjektet (er to til som venter på å bli satt i gang), vil få ett og to soverom. På toppen kommer det fem penthouse-leiligheter. Prisene starter på 122.000 euro for leilighet med ett soverom (store enheter på 72m2), og fra 152.000 euro for leiligheter med to soverom. Penthouse leiligheter er fra 214.000 - 236.000 euro.  

Salget av leilighetene er allerede i gang.
– Vi regner med at rundt 50 prosent av kjøperne vil være spanske, og resten stort sett engelske, tyske og russiske, sier Mary Carmen Lopez Garcia. 

Cecilie Kulstad, daglig leder i Legal Spania, kan bekrefte at såvel salg og utleie nå har tatt seg opp igjen etter finanskrisen. 

– Vi er godt fornøyd med året, og ser en økning i både salg og utleie, sier Kulstad.

– Vi i Legal Spania kommer også til å være agenter for salg av leiligheter i det nye prosjektet til Grimanga på Playa Principe, sier hun, og kan bekrefte at det allerede nå er stor interesse for dette prosjektet, der flere av leilighetene allerede er solgt.

– Grimanga har jo vært den største utbyggeren her på La Manga, og det er svært gledelig at de nå fortsetter med den planlagte utbyggingen på Playa Principe. Hun tror også at andre prosjekter vil komme i gang om ikke lenge. Grimanga har tidligere i år også gjort ferdig Miradores (over kanalbrua.) 

På andre siden av Mar Menor, ved Playa Honda, er det også flere byggeprosjekter i gang. 
Og som Vikingposten har skrevet tidligere planlegger eieren av La Manga Club, Aurum-gruppen, å bruke 80 millioner euro til å utvide, og vil bygge et hundretalls nye boliger. 

– Finanskrisen satte en kraftig brems på utviklingen her, men nå virker det som interessen for både å kjøpe og leie tar seg opp igjen. Ikke minst fra spanjoler og nordmenn, sier Cecilie Kulstad i Legal Spania.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no