Østfold flyttebyrå

 • Nå kan du få influensavaksinen Lege Paco Montañés ved Costa Blanca Klinikken i Albir oppfordrer alle til å vaksinere seg, samtidig som han understreker at influensavaksinen ikke fungerer på alle.

Nå kan du få influensavaksinen

Startskuddet for den offisielle kampanjen av vaksinering i Spania gikk mandag.

ALBIR

På Costa Blanca Klinikken startet den allerede for litt over en uke siden.

I fjor vaksinerte legen Paco Montañés ved klinikken 343 personer. Så langt har 39 personer vært innom klinikken for å vaksinere seg. Flere av dem er folk som er på ferie på Costa Blanca, og som ville benytte seg av tilbudet som er litt billigere enn i Norge.

– Men den største fordelen er vel at her er det er ikke noen ventetid, man kan stikke innom å få vaksinen på samme dag. Det er veldig viktig at folk vaksinerer seg, og ikke bare de over 65 år som er gruppen man tradisjonelt anbefaler å vaksinere seg, i tillegg til gravide, astmatikere, allergikere, kronisk syke og folk med dårlig immunforsvar. Man glemmer ofte at det er barn under 14 år som er mest utsatt og som smitter de voksne. Det er ingen grunn til at denne gruppen også får vaksinen.

Ifølge legen finnes det tre forskjellige typer influensa. Den første er Type A som kan være forholdsvis alvorlig og smitter både mennesker og dyr. Type B er en mer typisk form for influensa og smitter bare mennesker. Type C er en mye lettere variant og har relativt få symptomer.

På Costa Blanca Klinikken administrerer man den samme typen vaksine som man bruker i Norge.

– Det er fire forskjellige typer man bruker i Norge, opplyser legen. En av dem er merket VAXIGRIP TETRA, som vi bruker. Den har i år fire forskjellige komponenter i stedet for tre som tidligere år. Det betyr at innkjøp at vaksinen koster fem euro mer, og derfor har prisen gått opp til 25 euro per vaksine. Jeg vil understreke at det betyr ikke at vi tjener noe mer på hver sprøyte. Vi har tatt den samme prisen siden 2004. 

Han legger til:
– Det er viktig å opplyse om at influensa er forårsaket av et virus, som betyr at antibiotika ikke vil gjøre noe som helst for at pasienten blir bedre. Man bør heller ikke gi aspirin til barn og ungdom. 

Det beste er å holde seg i ro noen dager og drikke mye vann. For å forhindre å smitte andre er det viktig å vaske hendene ofte, holde seg for munnen når man nyser og ofte vaske bordflater, møbler og dørhåndtak. 

– Men den aller beste metoden er uten tvil å vaksinere seg, opplyser legen.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Dårlig velkomst for turistene

Gjengrodde gater, avfall, hull i asfaltene flere steder, ugress i kommunens parker og mangel på politi. Velkommen til Orihuela Costa!

Reise

Bolig

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no