Østfold flyttebyrå

 • Nå skal det samles inn penger til barnehjem  Oddny Skjold Tronstad og datteren Kine Tronstad oppfordrer alle til å bli med på innsamlingsaksjonen hvor pengene går til barnehjemmet Nazaret i Alicante. Mange har allerede vært innom kontoret til Costa Blanca Bolig for å legge igjen gaver.

Nå skal det samles inn penger til barnehjem 

Oddny og Kine kaster seg rundt igjen.

CIUDAD QUESADA

Dette er sjette år på rad at Oddny Skjold Tronstad og datteren Kine Tronstad samler inn gaver til veldedighet. For første gang går det de samler inn til et barnehjem.

Grunnen til at mor og datter begynte med innsamlingsaksjon for seks år siden var at de ville gi noe tilbake til samfunnet så mange nordmenn bor og ferierer i.

– Vi har disse årene som har gått gitt til Rojales kommune fordi vi hører til her, men i fjor da vi leverte pakker sa de at de ikke kunne ta imot flere fremover fordi de ikke lengre har en distribusjonskanal for dette, sier Oddny.

Men kvinnene ville vi ikke stoppe tradisjonen, og begynte å lete etter et barnehjem de kunne gi gavene til.  

– Vi fant barnehjemmet Nazaret og ringte dit og spurte om det kunne være noe for dem, sier Kine. De ble så takknemlige at de nesten gråt i telefonen.

De to kvinnene kunne knapt tro det da de fikk høre at det på barnehjemmet bodde hele 210 barn i alderen 0 - 17 år, deriblant 30 babyer, noen med moren også boende der.

– Bakgrunnen til de som bor der er veldig forskjellig. Noen er rett og slett fattige og har ikke penger til hus og mat, andre har hatt rusproblemer og noen er unge jenter som har blitt gravide og derfor kastet ut av hjemmet sitt.

Mor og datter fikk vondt helt ned i hjerteroten da de fikk vite at selv om det var snakk om et kommunalt hjem stod det dårlig til med mange nødvendige produkter som bleier, morsmelk tillegg, våtservietter, sjampo, babylotion og ikke minst tannkost og tannkrem.

– I utgangspunktet så var jo målet å få inn en gave til hver av barna, men nå håper vi og kunne samle inn litt penger slik at vi også kan kjøpe inn en del nødvendige varer, opplyser Oddny. 

Så langt har de fått inn over 100 gaver og litt over 2000 euro. I tillegg har Costa Blanca Bolig, som Oddny eier, satt av 1000 € til mat og snadder til barna til jul.

– Vi startet denne aksjonen for noen uker siden på Facebook og vi har sendt en del e-post til kunder og samarbeidspartnere, og responsen har vært god, men vi trenger mye mer. Det er jo snakk om så mange barn. 

En liste over ting som trengs har blitt satt opp på Facebook-siden til Costa Blanca Bolig, og nå håper kvinnene at flere er villige til å støtte saken slik at barna på barnehjemmet får en hyggelig jul. 

– Gaver mottas med stor takk på vårt kontor i Quesada, i Avenida de las Naciones 50, sier Kine. Om det er vanskelig å levere fordi man bor et annet sted, kan man ringe oss på (+34) 693 864 220 så skal vi finne en måte å hente på. Ellers kan man Vippse fra Norge til 90 07 68 04. Kontonummer i Spania er hos Sabadell Solbank: ES44 0081 0553 3000 0148 5853.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no