Østfold flyttebyrå

 • Norsk Europa-seminar ble lagt til Torrevieja Magnus Brørs (t.v.), Bjørg Martinsen og Ole Stig Eggesvik tok turen fra Brussel til Costa Blanca for å delta på seminaret og samtidig få noen dager fri.
 • Norsk Europa-seminar ble lagt til Torrevieja
  Rektor ved DNSR, Signy Munkeby er storfornøyd med avviklingen av seminaret og ikke minst de ansatte ved skolen som bidro til et prikkfritt arrangement.
 • Norsk Europa-seminar ble lagt til Torrevieja
  Avslutningsinnlegget for seminaret ble holdt av inspirator Helge Gudmundsen og handlet om mestringsglede, og innlegget skapte nettopp det - glede.

Norsk Europa-seminar ble lagt til Torrevieja

Forrige uke var nesten 150 lærere og foredragsholdere fra de norske utenlandsskolene samlet til seminar. Faglig påfyll og erfaringsutveksling sto på programmet over tre dager.

De norske utenlandsskolene har hatt slike seminarer siden 1990-tallet.

– Planen er at ansvaret for å arrangere Europaseminarene fortsatt skal gå på omgang mellom de norske skolene i Spania. Det ble bestemt for mange år siden. På de fleste skolene prioriteres det at så mange som mulig av de ansatte skal kunne delta på det årlige seminaret, så da er det klart at pris blir et viktig moment, og det er ikke tvil om at det hadde blitt andre summer om seminarene skulle blitt lagt til storbyene som London eller Brussel. Det er også i Spania de største skolene ligger, så det er ikke urimelig av vi tar en større del av jobben, forteller rektor Signy Munkeby fra Den norske skolen i Rojales, som arrangerte årets seminar.

Ifølge både rektor Munkeby og deltakere var det et flott seminar med stort utbytte i sosiale- og hyggelige omgivelser.

– Det er mye som skal på plass, men det er også et veldig spennende og trivelig arbeid. Det er mange ønsker og forventninger fra deltakerne siden vi har lærere som underviser både 6-åringen og elever på 3.året på videregående, sier Munkeby.

– Vi er veldig godt fornøyde med både gjennomføring og utbytte. Det ser ut til at vi har truffet bra med innhold og lokaliteter ved hotell Monse, og vi har fått veldig mange hyggelige tilbakemeldinger.

– Dag to var hele gjengen samlet på skolen i Quesada og det var veldig hyggelig å kunne benyttet egne lokaler en av dagene. Ikke minst var det imponerende at de av skolens personale som til daglig driver med kontorarbeid, regnskap, data og renhold sørget for et prikkfritt arrangement hva kaffepauser og lunsj til hele den store forsamlingen angår.

Tre av årets deltakere, Bjørg Martinsen, Magnus Brørs og Stig Morten Eggesvik, hadde tatt turen fra Den norske skolen i Brussel og var både fornøyd med innhold og opphold.

– Det er viktig å treffe andre lærere og utveksle erfaringer da vi er uten den kontakten med kolleger som man har i Norge. Rent faglig er dette midt i blinken, sier Stig Morten Eggesvik.

– Nå skal vi ta et par dager fri og ta Alicante by i nærmere øyesyn før vi returnerer til Brussel. Det har vært noen nydelige dager med flott vær her på Costa Blanca, sier Bjørg Martinsen.

Denne saken handler om

Kommentarer



På forsiden akkurat nå

Dårlig velkomst for turistene

Gjengrodde gater, avfall, hull i asfaltene flere steder, ugress i kommunens parker og mangel på politi. Velkommen til Orihuela Costa!

Reise

Bolig

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no