Østfold flyttebyrå

 • Opp av asken - går for brannsikkert klubblokale Club Activo har 195 aktive medlemmer som møtes tirsdag og fredag fra klokken 11-14.
 • Opp av asken - går for brannsikkert klubblokale
  Leder Øyvind Erikson ser frem til at nytt klubblokale skal komme på plass veldig snart.

Opp av asken - går for brannsikkert klubblokale

I juni brant klubblokalene til den norske petanka-klubben, Club Activo ved Los Mimosas, ned til grunnen. Nå er de snart på plass i  nye lokaler - som ikke kan brenne ned.

LAS MIMOSAS/ORIHUELA COSTA

Klubblokalene hadde vært forsøkt påtent ved flere anledninger tidligere, men tidlig i sommer brant de ned.

– Vi mistet alt under brannen sommer. Både kiosken vår og tre boder med et et bibliotek og med alle regnskap og papirer. Heldigvis var vi forsikret og vi har fått dekket tapet vårt. Nå venter vi på at de nye lokalene skal komme på plass innen kort tid, forteller lederen for Club Activo, Øyvind Erikson, til Vikingposten.

De nye lokalene står i Murcia og er ventet i parken på Las Mimosas neste uke.

– Vi har fått ordnet oss en stor brannsikker container. I den får vi plass til både kiosk, bibliotek og lager. Den håper vi vil holde uvedkommende ute. Ingen er tatt for brannen i sommer, men det ble observert flere ungdommer som løp herfra da brannen blusset opp. Vi håper politiet fortsatt etterforsker brannen og får tatt de ansvarlige, sier Erikson.

Han fortsetter:

– Det er ikke til å komme fra at det er ungdomsgjengene som oppholder seg her i parken som står for det som er av ødeleggelser. Vi har fått bruke en del av parken fra kommunen til vår drift mot å holde plassen i orden. Og vi gjør det vi kan for at det skal se pent ut her, men det er ikke alle som er like interessert i at det skal se pent ut her, dessverre. Vårt ønske er at politiet hadde tatt turen innom her oftere.

Club Activo har vært drevet siden 1998, men ble offisielt en klubb først i 2004. Siden 2010 har parken på Las Mimosas vært tilholdssted.

– Vi har nesten 200 medlemmer og det er nesten maks av hva vi har kapasitet til. Banene her er fullt opp med medlemmer som spiller både petanka og skotthyl Vi har turnering her både vår og høst, samt vi møtes her både tirsdager og fredager. Da holder vi på fra 11-14. Få med at vi også arrangerer bingo på mandager. Da holder vi til på restauranten på den andre siden av veien for parken, sier Øyvind Erikson.

– Vi har et utrolig fint miljø og treffes også gjerne utenom klubbtidene. Det er for eksempel alltid en gjeng som spiser sammen etter vi er ferdig med dagens aktivitet her, avslutter Erikson.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no