Østfold flyttebyrå

 • Oppdaget at husene står på offentlig grunn  De to blokkene Caribe og Levante i San Roque i Torrevieja ble bygget på 70-tallet. Begge blokkene ligger innenfor området som er offentlig eiendom.

Oppdaget at husene står på offentlig grunn 

70 boliger i Torrevieja rammes av kystloven - mister ikke boligene, men er problematiske å selge.

TORREVIEJA

De rundt 70 boligeierne i de to blokkene Levante og Caribe i San Roque i Torrevieja har blitt urolige. I 2015 ble den endelige avgrensingen til havet i henhold til kystloven gjort og disse blokkene ble omfattet av loven. Men flere av eierne har ikke blitt oppmerksomme på dette før nå, skriver Informacion.

Eierne av boligene i de to blokkene mister ikke eiendommene sine, de kan også omsettes. Problemet er bare at de kan ikke registreres eller belånes. 

Med ny oppgang i eiendomsmarkedet de siste tre årene har noen av eierne vist interesse for å selge sin bolig. Boligene ligger i et attraktivt område og det har vært interesse også blant kjøpere. Men det har vært vanskelig på grunn av heftelsene. Selv om man ikke mister eiendommen, er det vanskelig å selge en bolig som ikke kan registreres i eiendomsregisteret. Boligen kan ikke belånes og eventuell rehabilitering av blokkene krever at kystmyndighetene gir tillatelse.

Kystloven ble innført i 1988 for å beskytte kysten slik at den skal være tilgjengelig for almenheten. Den endelige grensen i dette området ble satt i 2015 og de to blokkene Caribe og Levante er såvidt innenfor grensen. Hjørnene på begge blokkene ligger innenfor området som er offentlig eiendom, men resten av de to byggene ligger på et område med mindre grad av beskyttelse. Det gir restriksjoner, men i mindre grad enn på offentlig eid område. 

Blokkene ble bygget på 70-tallet, det er flere år før kystloven kom. Det var to utbyggere fra Bigastro som sto for byggingen, og de fleste kjøperne kom fra kommuner i Vega Baja, som Callosa de Segura, Almoradí, Rafal, Orihuela og Bigastro.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no