Østfold flyttebyrå

 • På tur med «Tore på sporet» Gleden var stor da gruppen nådde fyret, og alle ville ha et bilde sammen med den populære TV-verten.
 • På tur med «Tore på sporet»
  Denne gjengen var med Solgruppen på reise til Albir og gledet seg stort til å gå på tur med Tore på sporet. Fra venstre Solveig Fredriksen, Anne-Mari Braseth-Berg, Kari Sørloth, Dordi Stokkaune og Eva Schmidt.
 • På tur med «Tore på sporet»
  Tore Strømøy er i Albir hver høst i forbindelse med Solgruppens festuke, og da går han en tur til fyret hver dag. Denne gangen fikk han godt selskap, blant andre av Dordi Stokkaune, som gikk med gåstol hele veien opp til tårnet og ned igjen.
 • På tur med «Tore på sporet»
  Det var mange som meldte seg på turen til fyret som ble planlagt i siste øyeblikk.

På tur med «Tore på sporet»

Tore Strømøy hadde neppe regnet med å få nesten 100 personer med seg da han skulle ut på tur.

 

ALBIR

Strømøy har i de siste årene vært i Albir hver høst i forbindelse med Solgruppens festuke. Da liker han å gå seg en tur til fyret, men denne gangen fikk han godt selskap.

Da det ble kjent at TV-trønderen skulle gå tur til fyret neste dag, var det mange som ønsket å bli med. Neste dag stod det rundt 100 spreke pensjonister og ventet på Strømøy på Den Norske Bok-Cafe'n. Deriblant en gruppe hyggelige damer som gledet seg stort til å gå tur med "Tore på sporet".

– Jeg har blitt fortalt at det er en fin tur opp til fyret, og det er jo ekstra gøy når det er Tore Strømøy som leder vei, sier Anne-Mari Bratseth-Berg. Han er en kjernekar! Jeg kjenner han ikke personlig, men følger jo med på programmet hans. Jeg vet ikke hvor mye jeg har ledd og grått med "Tore på sporet"! 

– Jeg gleder meg også, legger Dordi Stokkaune til. Jeg må gå med gåstolen, for jeg har problemer med ryggen. Jeg skal nemlig ha en prolapsoperasjon snart, men denne turen vil jeg ikke gå glipp av! 

Da vandringen starter danner det seg en lang hale med mennesker bak Strømøy. Tempoet er nokså høyt, men til og med Stokkaune med gåstolen kommer seg opp den litt bratte bakken før gruppen når selve veien som leder mot fyret.

Sett denne? Nå blir det enklere å leie ut bolig i Torrevieja

– Jeg liker å gå denne turen, utsikten er så flott, sier Strømøy. Men jeg har alltid likt fyrtårn, jeg er jo fra Frøya. Men det tårnet som står der oppe er jo veldig lite i forhold til det vi har hjemme.

Den ene etter den andre kommer opp til trønderen, som har tid til alle. Noen kommer med hilsninger fra venner som kjenner TV-kjendisen, andre har spørsmål eller vil bare slå av en prat.

– Jeg er vant med dette når jeg er her i Albir, smiler Strømøy. Det er jo mange pensjonister her, og de pleier å se programmet mitt. Jeg liker meg godt i denne byen, men noen ganger reiser jeg til en sjarmerende landsby jeg har oppdaget, og der er det ingen som kjenner meg.

Det er Strømøy som når tårnet først. Der stopper han foran den flotte utsikten og lar blikket hvile. 

– Det er så fint her oppe, selv på en dag som denne. Jeg elsker å se på havet. Det er så beroligende.

Noen minutter senere er TV-mannen omringet av folk som vil ta et bilde eller bli avbildet sammen med ham. Etter noen minutter blir det stille igjen. Da dukker plutselig Stokkaune opp bak gåstolen. 
– Jeg er her, jeg greide det, tenk at nå står jeg her på toppen! Så vakkert det er her, det var strevet verdt!

Veien tilbake ned går mye fortere, og Vikingposten tar følge med Strømøy. 

– De er spreke disse pensjonistene, og er med på det meste. I går var det dansefest, og der var det liv. I kveld er det på’n igjen. Da er det dansefest for de som bor her i området, i går var det bare for gjestene som er med Solgruppen på reisen hit. Jeg skal være konferansier, og regner med at jeg får danset litt i kveld også, avslutter den populære TV-verten.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no