Østfold flyttebyrå

 • Populær St. Hans-feiring: - Hyggelig tradisjon Albir-stranden var dekket med mennesker...
 • Populær St. Hans-feiring: - Hyggelig tradisjon
  da San Juan skulle feires i Albir sist søndag kveld.
 • Populær St. Hans-feiring: - Hyggelig tradisjon
  Jorun Bakka (t.v.), Sven Bakka og Helge Horne hadde funnet seg en god plass på stranden, og så frem til å feire en av årets store begivenheter.
 • Populær St. Hans-feiring: - Hyggelig tradisjon
  Jill Dyndal (t.v.), Jan Dyndal, Linda Jakobsen, Svein Jakobsen og Bjørn Erik Birkeland hadde ingen planer om å hoppe i havet ved midnatt som så mange spanjoler pleier å gjøre i tro om at det bringer lykke.

Populær St. Hans-feiring: - Hyggelig tradisjon

Folket satt tett i tett rundt omkring på stranden da den årlige San Juan feiringen fant sted i Albir søndag.

ALBIR

San Juan, også populært kalt La fiesta de las hogueras (bålets fest), tiltrekker mange tusen mennesker Spania rundt hvert år. Strendene fylles med festglade mennesker, og Albir-stranden er ikke noe unntak.

– Vi kom i tide til å få oss en god plass, for her strømmer menneskene på, sier Jorun Bakka, som er i selskap med sin mann Sven Bakka og kameraten Helge Horne. 

– Vi har bodd her i noen år nå, og jeg husker første gangen vi gikk forbi her mens feiringen pågikk, og da tenkte jeg at dette måtte vi bli med på en dag, og her er vi. Det er en kjempehyggelig tradisjon, hvor man møter mange mennesker og stemningen er veldig god. Jeg regner med at vi blir her noen timer, kvelden er ennå ung. Vi har med forsyninger og regner med at de vil holde en stund. 

Levende musikk er det også, og både voksne og barn danser oppe ved ankeret, hvor det knapt er plass til et menneske til. Nedover stranden er det like fult, og mange benytter anledningen til å bade. 

Les også: Kvinne til sykehus - falt i St. Hans-bål i Torrevieja

– Det blir ikke noe bading på oss, men vi koser oss godt likevel, smiler Bjørn Erik Birkeland. Jeg har bodd her i mange år og har vært med på dette før, selv om jeg ikke kommer ned hit hvert år. I dag er jeg her på grunn av disse, sier han og peker på sine fire venner som sitter ved siden av. 

– Vi synes dette er flott, og vi har med alt vi trenger av drikke og mat, sier Jill Dyndal. Det er ikke første gang vi er her. Jeg synes det er fint å se hvordan spanske familier feirer denne begivenheten. Mange har satt opp store bord med mat og drikke, og de storkoser seg. Vi gleder oss til at bålet tennes og vi regner med at vi blir sittende her til langt ut på kveld.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no