Østfold flyttebyrå

 • Prosesjonslarvene kommer tidligere Karen Webster og familien ble stumme av skrekk da de oppdaget at prosesjonslarvene hadde kommet inn på terrassen deres i slutten av desember.
 • Prosesjonslarvene kommer tidligere
  Ann Rød liker å være på den sikre siden, og holder seg langt unna områder med furutrær for å beskytte sin 13 år gamle hund.

Prosesjonslarvene kommer tidligere

De første larvene ble sett på bakken allerede i desember. Mange frykter for sine firbeinte, siden larvene er spesielt farlige for hunder.

COSTA BLANCA

For noen år tilbake var prosesjonslarvene å finne bare to til tre måneder i året, som regel fra slutten av februar til slutten av april. De siste årene har de kommet ned fra trærne stadig tidligere, og er å finne på bakken i mange måneder, og ofte i områder hvor det bor folk. Det til stor skrekk for mange hundeeiere på Costa Blanca som frykter at det er ekstra mange larver i år. 

– Vi fikk oss en stor overraskelse for snart tre uker siden da vi plutselig så en lang rekke med larver på terrassen hvor vi pleier å sitte og kose oss, sier Karen Webster, som bor i Jalón. 

– Vi ble veldig redde, det var så skummelt, spesielt med tanke på at vi har to hunder. Vi gikk over hele eiendommen for å sjekke om det var mer, og fant dem foran inngangen, til og med på veggene der solen varmet mest. Vi fjernet dem med én gang. Det er første gang vi har dem på eiendommen, hvor det ikke finnes furutrær. Jeg tror det er ekstra mange larver i år, for det er flere naboer som klager over det samme. 

Inger Lise Kristoffersen bor i Albir like ved Sha, og er enig i at det ser ut til å være flere larvereir nå enn tidligere. 

– Her oppe ser vi mange reir i år, derfor passer vi i disse dager ekstra godt på den lille pomeranian-hunden vår både når vi går tur i nabolaget og når vi er hjemme. Akkurat nå er vi ekstra bekymret når vi er hjemme og han går rundt på eiendommen. Vi har ikke sett prosesjonslarver hos oss enda, men naboens tre er full av reir. Treet står like ved bassengområdet vårt, og der liker hunden vår å springe. 

Ann Rød tilbringer vinteren i Torrevieja for niende år på rad. Hun er overrasket over hvor mange nordmenn som kommer med hund til Costa Blanca på denne tiden av året og som ikke vet noe om faren prosesjonslarvene representerer. 

– Det er jo virkelig skremmende med de her prosesjonslarvene. Jeg måtte søke dem opp på nettet da vi begynte å være her. Men ofte kommer det folk ned hit med hund som ikke har en anelse om at larvene finnes, og jeg har flere ganger måttet informert hundeeiere om dem.  Bare tanken på skaden larvene kan gjøre på tungen til hunden gir jo frysninger. Den kan hovne opp, og hunden kan kveles. Jeg er livredd for min egen Rødhette, og tar alle forhåndsregler. La Mata-parken er jo et fint sted å gå tur, men jeg holder meg unna. Jeg har ikke bil så jeg kan heller ikke kjøre til steder hvor det ikke finnes furutrær, så vi går bare på asfalt for tiden. Noen ganger har jeg hunden i vogn også, men det er hovedsakelig fordi den er så gammel. 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

«Jensen Store» åpnet ny butikk i Torrevieja

Mandag åpnet madrasspesialisten «Jensen Store» sin nye forretning i Avenida Cortes Valenciana 52. Det er den fjerde forretningen Stefan Lovén og hans familieforetak åpner sør i Europa.

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no