Østfold flyttebyrå

 • Samlet inn 170.000 kroner - nå starter utdelingen Det største beløpet av pengene som har kommet inn vil gå til å hjelpe folk som trenger nye hvitevarer. Det vil de kunne komme og hente i denne nærbutikken. Fra venstre, Geir Bornkessel, Vicente Pedraza Saez og Johnny Rudolf Halvorsen.
 • Samlet inn 170.000 kroner - nå starter utdelingen
  Ekteparet Turid Sletten Bornkessel og Geir Bornkessel har med sine samarbeidspartnere jobbet hardt de siste par ukene i forbindelse med innsamlingsaksjonen, og er storfornøyde med resultatet. 

Samlet inn 170.000 kroner - nå starter utdelingen

Innsamlingsaksjonen til Spaniaportalen i samarbeid med Frimurerlogen Dovre til flomofrene sluttet forrige fredag. Denne uken har initiativtakerne begynt å dele ut pengene.

COSTA BLANCA

Da det verste uværet hadde gitt seg for et par uker tilbake kom de første meldingene om de enorme ødeleggelsene i Alicante-regionen og spesielt i Vega Baja området.

Både hus, gater og strender var ødelagt, og i Almoradi og Dolores lå store flater under vann. Tusenvis av mennesker hadde mistet alt de eide og mange måtte reddes ut av sine hjem med båt eller helikopter. Hundrevis av husdyr hadde druknet og avlinger hadde blitt totalt ødelagt. 

– Det var helt forferdelig å se på, det var jo nesten slik at man fikk dårlig samvittighet for at ingenting hadde skjedd i eget hus, sier Geir Bornkessel. Jeg tenkte for meg selv at det måtte være noe jeg kunne bidra med gjennom Spaniaportalen som vi driver på Facebook.

Hans kone, Turid Sletten Bornkessel, syntes det var en glimrende idé, og ”litt impulsivt” startet de en innsamlingsaksjon blant medlemmene.
– Vi hadde ikke så mye tid til å tenke, situasjonen var kritisk og vi måtte sette i gang med én gang, derfor bestemte vi oss for å bruke min private konto, opplyser Turid. Straks etter aksjonen startet tok Geir kontakt med Frimurerlogens avdeling i Spania hvor Tom Halvorsen er leder. Sammen bestemte vi oss for å samarbeide om denne innsamlingen. 

Det ingen kunne drømme om var hvor stor givergleden var. Aksjonen tok helt av fra første stund. 

Sett denne? Folk lures trill rundt av lekepenger

– Pengene strømmet inn enten via Vipps eller direkte overføring til kontoen, fortsetter Turid. Det var veldig viktig for oss at dette ble gjort på en skikkelig måte, så kopi av kontoen med innbetalinger samt overføring til Logens konto ble publisert. 

Sist torsdag satte partene seg ned for å diskutere hvordan hjelpen skulle finne menneskene som trengte den aller mest. 

– Vår opprinnelige idé var å overlevere beløpet til kommunen, men det slo vi fra oss da vi ikke ville kunne sjekke at pengene ble brukt til det som var intensjonen. En av administratorene i Spaniaportalen, Ole-Petter Johnsen, hadde en god idé. Hva med om vi tok kontakt med en lokal butikk og samarbeidet med den? Da kunne de rammede hente varer de trengte der og på denne måten kunne vi i tillegg støtte det lokale næringsmiljøet. Valget falt på Tien 21 i Algorfa. 

Sist mandag reiste Johnny Rudolf Halvorsen, Geir Bornkessel og Turid Sletten Bornkessel til butikken for å høre om de var interessert i et samarbeid.  Den spanske butikkeieren, Vicente Pedraza Saez, tente straks på ideen. 

– Hans forslag var å utstede verdikuponger på en valgt verdi fra kassesystemet. På denne måten vil det ikke være mulig å kopiere dem da de blir registrert ved innløsning. Vi vil i tillegg kunne dokumentere hva de innsamlede midlene har blitt brukt til. Han var også veldig klar på at det var kun helt nødvendige varer som skulle kunne innløses. 

Videre vil det bli laget konvolutter med litt forskjellig verdiinnhold til mennesker som trenger det mest.

– Vi har fått mange innspill så vi begynner å få dette på plass også. Sammen med noen spansktalende nordmenn vil vi reise rundt til de menneskene som skal få disse gavene og overrekke konvoluttene direkte. 

I tillegg har de planlagt å kjøpe inn skolemateriell og levere det på noen av de rammede skolene. 
– I og med at mange har fortsatt å overføre penger til vår norske konto har vi igjen nesten 12.000 kroner. Mange elever har jo mistet alt de hadde, og vi overlater til skolen å dele ut materialet vi kjøper. På denne måten har absolutt alle innsamlede midler gått til akkurat de det var planlagt til, sier Geir.

Paret vil gjerne bruke anledningen til å takke de som har bidratt til å gjøre aksjonen en suksess.

– Tusen takk til alle som har vært med på å gjøre dette mulig. Vi er utrolig stolte over det gode resultatet.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Dårlig velkomst for turistene

Gjengrodde gater, avfall, hull i asfaltene flere steder, ugress i kommunens parker og mangel på politi. Velkommen til Orihuela Costa!

Reise

Bolig

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no