Østfold flyttebyrå

 • Slik går du frem om du blir «brent» av disse Portugisiske krigsskip har skyllet inn over strendene langs kysten de siste ukene.

Slik går du frem om du blir «brent» av disse

Et møte med portugisisk krigsskip kan gi smerte, oppkast, feber og i verste fall ende med døden.

COSTA BLANCA

Det er ikke registrert noen tilfeller av personer som er blitt «brent» av portugisiske krigsskip så langt i år, men det kan være nyttig å vit hva man skal gjøre om man kommer i nærkontakt med arten.

Her har du noen tips om uhellet er ute: 

¤ Først og fremst bør man fjerne alle rester av tentaklene som måtte være igjen på huden. Dette bør man gjøre med hansker for å unngå at man får giften på hendene.

¤ Deretter må det brukes saltvann på de deler av huden som er berørt av skaden. Man skal aldri bruke ferskvann, da det vil kunne føre til større smerter.

¤ Man kan også vaske det berørte område med varmt vann for å lette på smertene. I så fall bør man unngå å bruke eddik, slik som anbefales når man er stukket av brennmanet - om ikke dette området er grundig vasket.

¤ Når det berørte området er vasket og rengjort må det ikke utsettes for direkte sollys. Det er heler ikke lurt å klø seg på det berørte området.

¤ Om smertene og ubehag ikke avtar anbefales man å oppsøke lege.

Portugisiske krigsskip blir ofte feilaktig karakterisert som maneter, det er de ikke. Physalia physalis som er det latinske navnet, er en samling av flere nesledyr som utgjør en koloni. Tentaklene kan bli opptil ti meter lange.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no