Østfold flyttebyrå

 • Styreleder etter husokkupasjon i Torrevieja: – Har kontroll på dette Marysa Geoffroy har jobbet med å se på alle muligheter for å få husokkupantene fjernet fra urbanisasjonen siden hun kom tilbake fra ferie med mannen sin i Norge.

Styreleder etter husokkupasjon i Torrevieja: – Har kontroll på dette

Etter husokkupasjonen i urbanisasjonen Aldea del Mar fase 1 har det vært uenighet og møter mellom beboerne om hvordan urbanisasjonen bør forholde seg til okkupantene og ber om en handlingsplan.

TORREVIEJA

Styrets leder, Marysa Geoffroy, maner til ro og samarbeid.

Geoffroy kom tilbake etter en ukes ferie i Norge til leilighetsokkupasjon og opprørte beboere i urbanisasjonen hun er leder for.

– Jeg kom tilbake til Torrevieja etter en ferie natt til 18. mai og gikk rett til politiet og anmeldte forholdet. Jeg mener vi ikke har kunnet få gjort dette raskere gitt omstendighetene og tidspunktet rundt okkupasjonen. Her har vi med en småbarnsfamilie å gjøre, som i følge politiet er anmeldt for tre lignende forhold fra tidligere. Familien har ingen bande-tilhørighet, men er en Torrevieja-familie uten bosted. De har to barn, den minste er cirka to år, mens den eldste er cirka fem og går på skolen, forteller Geoffroy.

– Den første uken etter den påståtte okkupasjonen, 7. - 8. mai, var det ingen mennesker i leiligheten. Det sjekket vårt servicekontor.

Hun fortsetter:

– Jeg har selv snakket med familien ved et par anledninger. Første gang da moren møtte opp på kontoret vårt og ville presentere seg som de nye beboerne i urbanisasjonen. Hun forsøkte seg på en variant om at de bare ventet på papirene fra banken, slik at de kunne få åpnet for vann og strøm. Jeg fortalte henne at vi har kontakt med eieren av leiligheten og da forsvant hun uten et ord. Eieren av leiligheten er østerriksk og vi har klart å spore han opp via internett. Det er kun han som kan få anmeldt forholdet for selve okkupasjonen. Vi kan kun få gjort noe med okkupantene om de gjør noe kriminelt her i urbanisasjonen. 

Gjør som 25.000 andre - følg oss på Facebook

Men det er familien veldig klar over så jeg tror ikke vi vil få problemer med dem utover at de har tatt over en tom leilighet ulovlig.

Styrelederen vet også at familien ikke har tilgang til vann i leiligheten, men de har koblet seg direkte på Iberdrola sitt strømnett.

– Vi har sjekket med Iberdrola, og som har vært her en gang, at de ikke har skrudd på elektrisiteten fra leiligheten, det kan vi se på el-måleren. Men de har koblet seg direkte på Iberdrola sitt nett og tapper selskapet for strøm. Vi har også sett de bære inn store mengder med vann, og vannmåleren til leiligheten viser heller ikke at vann blir tappet fra leiligheten, sier den franske styrelederen.

Nå venter Marysa Geoffroy på svar fra eieren av leiligheten.

– Det var en omstendelig jobb å spore han opp, men fikk en bekreftelse fra han om at han var rette person. Da sendte vi all informasjon om hva som er skjedd og beskjed om at han måtte anmelde forholdet. Det har vi foreløpig ikke fått svar på, men vi har purret på vår e-post og vil fortsette å følge det opp.

I mellomtiden håper lederen at beboerne i urbanisasjonen kan spille på lag og hjelpe hverandre.

– Vi bor i en stor og flott urbanisasjon. Men det betyr også at det er mange måter å komme seg inn på. Det vil for eksempel være meningsløst å leie inn et vaktselskap til å passe på alle innganger til alle døgnets tider. Det er alt for kostbart. Vi må nå følge ekstra med og melde fra om noe ikke er som det burde.

– Det er til det beste for alle at vi samarbeider når dette først har skjedd. Vi gjør det vi kan og har kontroll på dette, avslutter Marysa Geoffroy.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no